fredag 19 augusti 2011

Fyrmästarens dotter - Ann Rosman


Vid renoveringen av en gammal fyr på en ö vid Marstrand hittas liket av en man inmurat i fyrmästarbostadens matkällare. Han verkar ha legat där länge. Polisen Karin Adler börjar utreda fallet, vilket visar sig vara ett riktigt mysterium.

Boken är stundvis väldigt spännande, särskilt
mot slutet. Den är klurig och tar endel oväntade vändningar. Dock tycker jag det blir alldeles för många personer att hålla reda på, ofta får jag bläddra bakåt för att jag helt enkelt tappat kollen på vem som är släkt med vem och vem som gjorde vad. Det gör att boken tappar en hel del i spänningsfaktor. När jag googlade boken för att läsa andras recensioner om den, så ser jag att fler som läst den har haft samma problem, bland annat Sara på Bokbloggen. Dock tycker jag att författaren är duktig på att lägga upp det hela som ett pussel, man får små ledtrådar och gåtor här och där och det gör att jag vill läsa vidare för att få veta vart de leder. Det skall tilläggas att detta är författarens debutroman och den första boken i en serie, och jag tänker även läsa nästa bok som heter Själakistan.

För er som vill läsa boken, så finns den att köpa här och här.


2 kommentarer:

 1. Jag slukade boken med "hull o hår" (tjusigt gammalt uttryck, jag har fått i uppdrag av de här tonåringarna som ska göra högskoleprovet att leta fram sådan här ga. uttryck som vi "gamlingar" använder men de gör aldrig de o de läser inte sådan böcker därför går ordförståelsedelen så dåligt för dem o nu ska jag försöka hjälpa mina "små" att få högre poäng på provet, därva det uttrycket..)

  jo jag skulle säga att jag verkligen gillade hennes bok o kunde inte se några fel i den, men det kanske även beror på att jag träffade henne på bokreleasepartyt o hon är en sådan trevlig människa att det inte går att tycka illa om henne o hennes böcker! Fast så gillar jag deckare som väver in historisk fakta i intrigen.
  Jag har tagit en paus o tänkte läsa de två sista böckerna under hösten.

  Kramis ifrån Pockethexan själv som ska forsätta leta efter ga. fina uttryck, du kanske har några på lager som du kan låna ut...?!

  "Gammal e äldst" e ju ett guldkorn som inte får glömmas bort...den kommer de nog bli glada för <;D

  SvaraRadera
 2. Jag gillade boken, tyckte att den var spännande rakt igenom och välskriven. Men jag tycker att hennes andra och tredje bok är snäppet vassare :)

  SvaraRadera