söndag 7 augusti 2011

Einsteins fru - Liv Strömquist

Vilka är historiens mest provocerande pojkvänner? Hur mådde egentligen Jackson Pollocks fru? Hur var det att vara gift med Stalin? Och vad är egentligen Musa/Husa-komplexet? Ja detta är några av de frågor som Liv Strömquist ger svar på genom sina fantastiskt roliga och satiriska teckningar i seriealbumet Einsteins fru.

Jag har tidigare läst Prins Charles känsla, som jag hyllade här, och hyllningen fortsätter. Hon är lika påläst i den här boken, som alltså kom före Prins Charles, och hon räds inte att ta upp känsliga ämnen eller gå emot åsikter som är politiskt korrekta och det gör hon med bravur och med egna argument. Varför ska det till exempel anses att homosexualitet är naturligt helt baserat på att man hittade två änder av samma kön som var ihop? Människor gör ju trots allt rätt mycket som inte djur gör. Och varför i hela världen anses det så enormt att prins Carl-Philip fotograferat hemlösa på nära håll? Jag fullkomligt älskar slutklämmen i den serien, vilket hon gör med ett test som avgör om man själv är missbrukare:1. Dricker du när du är ensam?
2. Skapar ditt drogbruk problem i dina relationer?
3. Kom Prins carl Philip och tog ett foto på dig i morse?

Om du har fler än ett "JA" -sök hjälp!!

Jag fortsätter att älska Liv Strömquists serier, hon kommer med en ny bok i september, Ja till liv, som jag ser fram emot.

Köp boken här eller här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar