torsdag 25 augusti 2011

Döden i Montmartre - Claude Izner


Det är sent 1800-tal i Paris. En ung kvinna hittas mördad i en korsning på Boulevard Montmartre. Hennes ansikte har blivit sönderfrätt av svavelsyra, så att hon inte går att känna igen. Hon är iklädd en röd klänning, men har inga skor på fötterna. Samma dag får Victor Legris en röd, högklackad sko levererad till sin bokhandel. Han förstår snart att skon hör ihop med den mördade kvinnan, och börjar nysta i fallet.

Detta är tredje boken om Victor Legris och jag har inte läst någon av de tidigare. Dock tänker jag definitivt göra det nu! Boken är spännande, men trots att den handlar om något så fasansfullt som mord är den samtidigt mysig och stundvis ganska lustig. Beskrivningen av 1890-talets Paris är levande, jag kan se alla smågator och gränder - och även det omtalade Moulin Rouge - framför mig. Dessutom tycker jag att omslaget på boken är oerhört vackert, den är verkligen en prydnad att ha i bokhyllan!

De tidigare böckerna i serien heter Mordet i Eiffeltornet och Mysteriet på Père-Lachaise.

Om ni vill läsa boken (vilket jag verkligen rekommenderar er att göra) finns den att köpa här och här.

4 kommentarer: