Fortsätt till huvudinnehåll

Böcker och bulldogs

Idag har jag varit sjuk och hemma från jobbet, vilket är förfärligt tråkigt. Dock är det ett ypperligt tillfälle att passa på att läsa och försöka "beta ner" att-läsa-högen. Jag läste ut en bok under eftermiddagen och när jag skulle välja nästa bok att sätta tänderna i fick jag en idé; jag ska ta ett kort på min bokhög. Rambo och Selma fick vara med och agera modeller. Kanske finns det någon därute som känner igen sig i att varje tom yta i hemmet är gömd under en trave med olästa böcker?


Kommentarer

 1. Nytt tema på bloggen: Bokhund!

  Jag gillar öven den öppna baren i bakgrunden. Jag brukar dricka te till mina böcker, men man kanske skulle testa whiskey?

  SvaraRadera
 2. Sjukt fina hundar! Och sjukt omväxlande mot alla fula bokbloggarkatter! Pluspoäng!

  SvaraRadera
 3. Zombie: Nu ska du va snäll, jag har två bokkatter!

  SvaraRadera
 4. Metta: Ja, en stadig whisky kanske gör att det känns lättare att hålla reda på alla papper när det läses manus? ;) Minuset är väl kanske att man blir dåsig.

  Zombie: Tackar! Jag skall dock tillägga att bara sekunder efter bilden togs så satte Selma tänderna i en av böckerna. Det hade kunnat bli en fin bild! Jag hann dock rädda boken och ersätta den med hundgodis. Slutet gott, allting gott!

  SvaraRadera
 5. Fin bild.

  när jag är sjuk, orkar jag inte läsa :(

  SvaraRadera
 6. Underbar bild! Jättefina pälsbarn. :-) Och jag känner igen mig angående högarna, paniken börjar smyga sig på.

  SvaraRadera
 7. Hehe, håller just på att försöka få ordning på mina bokhögar, de höll på att växa mig över huvudet. Så numera innehåller *alla* bokhyllor dubbla (eller trippla, där plats finnes) rader, och jag hoppas på så sätt få plats för alla böcker, och jag hoppas att jag hittar "att läsa-böckerna" nu, när de är fint sorterade efter författare och genre...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…