Fortsätt till huvudinnehåll

Böcker och bulldogs

Idag har jag varit sjuk och hemma från jobbet, vilket är förfärligt tråkigt. Dock är det ett ypperligt tillfälle att passa på att läsa och försöka "beta ner" att-läsa-högen. Jag läste ut en bok under eftermiddagen och när jag skulle välja nästa bok att sätta tänderna i fick jag en idé; jag ska ta ett kort på min bokhög. Rambo och Selma fick vara med och agera modeller. Kanske finns det någon därute som känner igen sig i att varje tom yta i hemmet är gömd under en trave med olästa böcker?


Kommentarer

 1. Nytt tema på bloggen: Bokhund!

  Jag gillar öven den öppna baren i bakgrunden. Jag brukar dricka te till mina böcker, men man kanske skulle testa whiskey?

  SvaraRadera
 2. Sjukt fina hundar! Och sjukt omväxlande mot alla fula bokbloggarkatter! Pluspoäng!

  SvaraRadera
 3. Zombie: Nu ska du va snäll, jag har två bokkatter!

  SvaraRadera
 4. Metta: Ja, en stadig whisky kanske gör att det känns lättare att hålla reda på alla papper när det läses manus? ;) Minuset är väl kanske att man blir dåsig.

  Zombie: Tackar! Jag skall dock tillägga att bara sekunder efter bilden togs så satte Selma tänderna i en av böckerna. Det hade kunnat bli en fin bild! Jag hann dock rädda boken och ersätta den med hundgodis. Slutet gott, allting gott!

  SvaraRadera
 5. Fin bild.

  när jag är sjuk, orkar jag inte läsa :(

  SvaraRadera
 6. Underbar bild! Jättefina pälsbarn. :-) Och jag känner igen mig angående högarna, paniken börjar smyga sig på.

  SvaraRadera
 7. Hehe, håller just på att försöka få ordning på mina bokhögar, de höll på att växa mig över huvudet. Så numera innehåller *alla* bokhyllor dubbla (eller trippla, där plats finnes) rader, och jag hoppas på så sätt få plats för alla böcker, och jag hoppas att jag hittar "att läsa-böckerna" nu, när de är fint sorterade efter författare och genre...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…