Fortsätt till huvudinnehåll

Böcker och bulldogs

Idag har jag varit sjuk och hemma från jobbet, vilket är förfärligt tråkigt. Dock är det ett ypperligt tillfälle att passa på att läsa och försöka "beta ner" att-läsa-högen. Jag läste ut en bok under eftermiddagen och när jag skulle välja nästa bok att sätta tänderna i fick jag en idé; jag ska ta ett kort på min bokhög. Rambo och Selma fick vara med och agera modeller. Kanske finns det någon därute som känner igen sig i att varje tom yta i hemmet är gömd under en trave med olästa böcker?


Kommentarer

 1. Nytt tema på bloggen: Bokhund!

  Jag gillar öven den öppna baren i bakgrunden. Jag brukar dricka te till mina böcker, men man kanske skulle testa whiskey?

  SvaraRadera
 2. Sjukt fina hundar! Och sjukt omväxlande mot alla fula bokbloggarkatter! Pluspoäng!

  SvaraRadera
 3. Zombie: Nu ska du va snäll, jag har två bokkatter!

  SvaraRadera
 4. Metta: Ja, en stadig whisky kanske gör att det känns lättare att hålla reda på alla papper när det läses manus? ;) Minuset är väl kanske att man blir dåsig.

  Zombie: Tackar! Jag skall dock tillägga att bara sekunder efter bilden togs så satte Selma tänderna i en av böckerna. Det hade kunnat bli en fin bild! Jag hann dock rädda boken och ersätta den med hundgodis. Slutet gott, allting gott!

  SvaraRadera
 5. Fin bild.

  när jag är sjuk, orkar jag inte läsa :(

  SvaraRadera
 6. Underbar bild! Jättefina pälsbarn. :-) Och jag känner igen mig angående högarna, paniken börjar smyga sig på.

  SvaraRadera
 7. Hehe, håller just på att försöka få ordning på mina bokhögar, de höll på att växa mig över huvudet. Så numera innehåller *alla* bokhyllor dubbla (eller trippla, där plats finnes) rader, och jag hoppas på så sätt få plats för alla böcker, och jag hoppas att jag hittar "att läsa-böckerna" nu, när de är fint sorterade efter författare och genre...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…