tisdag 9 augusti 2011

Bekännelsen - John Grisham


En till synes helt vanlig måndagmorgon kliver en man in hos pastor Keith Schroeder i Topeka, Kansas. Mannen berättar hur han 9 år tidigare våldtagit och mördat en ung cheerleader i östra Texas. Ett brott som han lyckades komma undan med. Istället arresterades en ung fotbollstjärna vid namn Donté Drumm, och dömdes till döden. Denna måndag är det exakt fyra dagar kvar tills Dontés avrättning skall verkställas. Den verklige mördaren är döende av en långt gången hjärntumör och vill bekänna sin synd. Nu börjar en kamp för att övertyga domare, åklagare och politiker om att de är på väg att avrätta en oskyldig man - och detta innan den dödliga injektionen injicerats, och innan hjärntumören har tagit livet av den skyldige.

Jag fängslades totalt av denhär boken. Berättelsen har ett ständigt driv, jag vill skynda mig att läsa vidare så jag får veta vad som händer. John Grisham beskriver ett samhälle med korrupta poliser och politiker som bryr sig mest om hur de skall få maximalt med röster i nästa val - även om det innebär att rättvisan får stå åt sidan och att oskyldiga människor blir lidande. Och han gör det otroligt bra!

Om du vill läsa boken kan du köpa den här, eller här.5 kommentarer:

  1. Det är alltid intressant det där med dödsstraff och oskyldiga. Var det någon kritik mot just dödsstraff eller var det bara fokus på själva bekännandet?

    SvaraRadera
  2. Nej, det var en hel del kritik mot dödsstraffet och det faktum att det är så oåterkalleligt.

    SvaraRadera
  3. Jag la precis till den här boken på min önskelista :-)

    SvaraRadera