Fortsätt till huvudinnehåll

Aktuell enkät

Alla vet att bokbloggare älskar enkäter om läsande och böcker, min teori är att vi tycker om att läsa andras galna tankar om böcker för att vi ska känna oss normala eftersom man sällan har sådana extrema bokkonsumenter i sin närhet irl.

Jag snubblade över en enkät hos Fiktiviteter som tagit den från enligt O, som har den som en favorit i repris, originalet kommer från Massor av ord. Här kommer mina svar:

Den engelska: Jag läser en hel del på engelska, och det lär inte bli mindre sedan Kindle inhandlades. Just nu läser jag Netherland av Joseph O'Neill till kommande bokcirkel.

Vid sängen: Har jag The Passage av Justin Cronin påbörjad och även The Windup Girl av Paolo Bacigalupi på sängbordet (notera även dessa på engelska).

I väskan: Har jag min Kindle så klart, se svaret på "Den engelska" ovan.

På toaletten: Spenderar jag så lite tid som möjligt, så där finns inga böcker. Jag har dessvärre inget badkar.

Läser emellanåt: Just nu har jag påbörjat inte mindre än 3 böcker så man kan väl säga att jag läser alla emellanåt. The Passage kanske mest då den går riktigt långsamt just nu.

Borde börja med: Jag borde inte börja på något utan avsluta det jag redan påbörjat, så som Guillous kommande Brobyggarna (Höll på att skriva Nybyggarna, men det var ju inte rätt alls). Därefter borde jag påbörja Det finns annan frukt än apelsiner till en annan bokcirkel samt recensionsboken Fjäril i koppel.

På is: The Passage igen, jag hinner inte med så mycket nöjesläsning för alla recensionsböcker just nu. Och det lär knappast bli mer om jag dessutom ska plugga litteratur utöver jobb och recex.

Kommentarer

  1. Jag stöder din enkätteri till 100 %!

    SvaraRadera
  2. Börjar också bli stressad av alla böcker som ligger här och väntar på att bli lästa. Läser allt och inget just nu känns det som.

    SvaraRadera
  3. enligt O: Jag hatar det! Jag vet inte vad jag ska ta mig till men försöker bara njuta av Guillous som jag är helt uppe i just nu. Skiter i allt annat ett tag.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…