Fortsätt till huvudinnehåll

Sommarenkät

Flera i bokbloggvärlden har svarar på sommarenkäten, och trots att jag har drygt två veckor kvar till semester så hänger jag på. 

Om du för en dag fick hoppa in i en bok, och leva där- vilken bok skulle du välja?
Antingen in i något hov i 1500-talets England eller in i en annan värld. Kanske Sookie Stackhouse-böckerna. Där händer så mycket olika saker och kanske att jag får mig en egen övernaturlig förmåga?

Vilken bok ska du börja på härnäst?
Det har jag inte bestämt, jag tänkte ta en riktigt gammal hyllvärmare när jag är klar med nuvarande.

Hur får du oftast boktips?
Genom bloggar och Twitter.

Det är filmen ”Day after tomorrow” på riktigt och för att inte frysa ihjäl måste du hålla liv i elden. Vilka böcker offrar du till brasan?
Ja, dubletter vore väl bra att börja med.

Aliens/robotar/en sekt tar över världen och bannlyser alla böcker utom en. Vilken tycker du ska vara den bok som sparas och varför?
Jösses vad svårt. Jag tänker mig att det måste vara en riktig tegelsten som man kan ha ett tag. Kanske Blonde av JCO, trots att jag inte läst den men jag litar på andra bloggares omdömen och tror på den.

Jultomten hälsar på dig och säger att det aldrig mer blir någon jul om du inte skriver in dig själv i en bok. Vilken bok vill du vara med i och vad gör du därinne?
Jag vill hoppa in i Murakamis Fågeln som vrider upp världen och följer huvudpersonen.

Din favoritförfattare åker limo/skateboard/pulka förbi dig. Givetvis springer du efter. Vem är författaren och vad frågar du?
Då måste jag säga Murakami igen och jag frågar om han vill bli min löparkompis.

Om du skulle skriva en egen bok- vad skulle den handla om?
Relationer av olika slag. Både bra och dåliga.

Vilken typ av böcker behövs det fler av?
Böcker som gör folk glada, det är för många ledsamma böcker.

Finaste budskapet från en bok du har läst?
Oj, jag är dålig på att minnas sådant. Tyvärr kommer jag inte på någon specifikt alls. Antagligen något om att man inte ska ta varandra för givet. 

Kommentarer

 1. ledsamma böcker kanske man kan undvika på sommaren

  SvaraRadera
 2. P.S.
  då får du träna extra om du ska ha Murakami som löparkompis :)

  SvaraRadera
 3. Hannele: ja jag har ju sprungit en hel del, men har nu tagit sönder min tå så det går ju inte så bra just nu :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…