Fortsätt till huvudinnehåll

Prins Charles känsla - Liv Strömquist

Med utgångspunkt i Prins Charles svar att han älskar Diana, "whatever love means", tar sig Liv Strömquist an relationer på ett humoristiskt och vasst sätt i den här serieromanen. Det handlar om pålästa serier om varför kvinnor dras till idioter, hur människor beter sig gällande ensamrätt i en relation och vi får även möta de fyra mest älskade torskarna i Sveriges historia. 

Strömquist är som sagt mycket påläst, hon refererar, via fotnoter, till olika forskare och artiklar, men samtidigt gör hon det fantastiskt roligt. Hon driver med både män och kvinnor, Whitney Huston, Charlie Sheen och diverse uttryck från till exempel reklamvärlden. Det fungerade riktigt bra med grafisk roman till dessa ämnen också. 

Det här är min första grafiska roman som jag läst, och det ger mersmak. Jag ska definitivt hålla ögonen öppna efter fler sådana här pärlor. 

Köp boken här eller här

Kommentarer

 1. Jag gillar den också. Hon kan vara så jäkla rolig.

  SvaraRadera
 2. Maria: Ja det är så många små detaljer som gör det så bra men de är svåra att beskriva :)

  SvaraRadera
 3. Grymt sugen på den!

  Synd att jag är student och tycker att grafiska album är för dyra om man tänker på lästiden :P

  Men kommer nog köpa denna någon dag ändå! =)

  SvaraRadera
 4. Miriam: Men jag tror man kan läsa den många gånger eller iaf bläddra i den. Helt klart värt!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…