Fortsätt till huvudinnehåll

Nytt utseende - Samma innehåll och lite till

Ni har säkert redan märkt att det hänt en del sedan bloggens ettårsdag i fredags. Efter det 15 inlägg långa inläggsmaratonet blev det en rejäl make-over. 

Bloggen fick en egen domän i födelsedagspresent, www.bockerx3.com, men ni som är lata kan hålla er lugna, den gamla adressen kommer att pekas om dit så fort allt är klart med registreringen. Ni behöver inte slänga er över era RSS-läsare för ni kommer inte gå miste om något. Det kommer även att komma en ny mailadress och så fort det är klart kommer jag att beställa nya visitkort. 

Som ni själva ser så är bokhyllorna i bakgrunden utbytta mot blått rutmönster, typsnitt och smådetaljer lite mer uttänkta (med en hel del hjälp av min designersambo) samt att det hela nu känns lite mer sammansatt. Jag smakar fortfarande på den nya designen men jag tror att jag är nöjd. 

Bloggen har alltså ett år på nacken och växer fortfarande ständigt i antal läsare. Nu är ett ypperligt tillfälle att ta in en medskribent för att utöka bloggen med ännu mer innehåll. Jag har erbjudit en kär vän att börja skriva med mig, vilket hon glatt tackat ja till. Så fort jag får klart med domänregistreringen får hon ett eget konto för att börja blogga. Vem är hon då? Hon är inte bokbloggare idag, hon har till skillnad från oss andra två hundar (men är inte främmande för katter då båda mina faktiskt kommer från henne från början), hon gillar hästar, kaffe, shopping och ja, hon gillar att läsa. Jag tror hon kommer att medföra flera extra dimensioner till mina inlägg med flera genrer, fler författare och nya nördigheter. Hon heter Sara-Sofia och kommer att få chansen att presentera sig själv inom kort. 

Jag hoppas ni kommer att vara med mig i den här expansionen och tror inte annat än att bloggens andra levnadsår kommer att bli suveränt. 

Kommentarer

 1. Kul med ny skribent, på min blogg gästbloggar ju min sambo och han har verkligen tillfört sådant som jag själv aldrig läser eller reflekterat över. Snyggt det blrv med designen också. Börjar bli sugen att förnya mig också!

  SvaraRadera
 2. Joanna: ja jag håller fortfarande på, behöver få adminkontot till domänen så att jag kan komma vidare. Det har bara gått en arbetsdag men jag är så otålig :)

  SvaraRadera
 3. Bloggen har blivit jättefin!

  En liten fråga. Du skrev att du har börjat pinga till adlibris (eller var det bokus) med dina recensioner du skrivit. Hur går det till? Kan du förklara för en oteknisk sate som är ute på djupt vatten? *prettypleeease*

  Kan du ge ett exemplel på en bok du gjorrt så med, så jag kan se både på din blogg och på deras sida. Eller det kanske är för alla dina senare recensioner!?

  /Nyfiken och okunnig

  SvaraRadera
 4. Påhittade nöjen: Jag länkar bara till böckerna i mina inlägg till både adlibris och bokus och så syns de där :) Men man ska nog pinga sin blogg på http://www.twingly.com/ping så ska du se att det komemr upp :)

  här kan du se en bok jag gjort det med: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170374244 under kundrecensioner längre ner så ser du en länk till det inlägget.

  SvaraRadera
 5. Snyggt! Kul med lite nytt både i form av design och skribent. Grattis så här i efterskott!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…