Fortsätt till huvudinnehåll

Läsrapport juni 2011


Just Kids - Patti Smith
Sommaren jag blev vacker - Jenny Han
Short girls - Bich Minh Nguyen
Torsdagsbarn - Sonya Hartnett
The instigators - David Wolman
Undantaget - Christian Jungersen

6 böcker, 1760 sidor.

Sämst månad hittills och under all kritik. Jag vet inte vad som hänt.

Utfallet gällande boknyårslöften:

-Jag har redan i år kommit upp i 12 nya författare, har inte läst någon av månadens författare förut.
-Ingen bok läst på isländska
- Läsa hundra böcker - Uppe i 57 i år. Jag hoppades på 50 vid halvårsskiftet så det är ju på gränsen.
-Kontinenter: Europa, Nordamerika, (Asien) och *trumvirvel* Oceanien! Afrika kvar då.
-Nordiska författare: Inte en enda svensk, men äntligen en dansk. Utmaningen Nordiska författare är därmed avklarad.
-Lyrik/dramatik: nix
-Olika genre: ungdomsbok, thriller, biografi, reportage

Kommentarer

 1. Äh, läsa hundra böcker klarar du nog. Juni var en dålig läsmånad, end of story. Nu går vi vidare med friska tag, du har ju dessutom semester din fräckis :)

  SvaraRadera
 2. Bokbabbel: Ja jag har itne semester förrän i slutet av juli så det blir nog inte mycket den här månaden heller :( Har dessutom precis påbörjat en väldigt svår bok så den lär ju ta en stund. Men jag får ta ett par tunnisar sen kanske ;)

  SvaraRadera
 3. Vad som hänt? DOCTOR WHO HAR HÄNT!

  *dodo-do-dom, dodo-do-dom, dodo-do-dom, dom-dom*

  SvaraRadera
 4. calle: Ja det kan jag ju skylla en del på *bankar i bordet i takt*

  SvaraRadera
 5. Haha, Doctor Who stal min läslust i vintras! Det är något med den serien och ens (brist på) läsning, alltså.

  SvaraRadera
 6. Anna: Och brist på det mesta annat också känns det som :)

  SvaraRadera
 7. Sex böcker, det blir en var 5 dag. Inte så dåligt. Sett över ett år blir det 73 böcker. Skulle jag vara nöjd med.

  SvaraRadera
 8. Mimmimarie: Ja det är helt ok med tanke på urstressigt jobb, börjar springa och sett på tv-serier. Men inte lika bra som de bästa månaderna med 13 böcker :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…