torsdag 21 juli 2011

Jag är din flickvän nu - Nina Hemmingsson


Jag föll pladask för den grafiska romanen när jag här om dagen läste Pris Charles känsla av Siv Strömquist och gav mig av till biblioteket för att hitta mer. Först ut blev Nina Hemmingssons andra bok Jag är din flickvän nu som bestårav enrutingar och serier tidigare publicerade i bland annat Aftonbladet.

Hemmingsson skriver och ritar på ett sätt som visar att hon inte är rädd för något ämne. Det handlar mycket om kvinnors och mäns beteenden, psykisk sjukdom och förhållanden. Dock tycker jaga att samlingen är väldigt ojämn. Vissa serier älskar jag, andra tyckte jag var sådär och några förstod jag nog inte ens poängen med. Jag gillade till exempel den långa serien om ett gäng tjejer som är Kiss-fans väldigt mycket. de köper skivor, läser Okej och avgudar killarna i bandet. Jag skrattade även några gånger och ibland blev jag lite på gränsen till illa till mods när det känns lite väl mörkt.

Men nja, jag kanske ger henne en chans till, men jag ger mig nog på Siv Strömquist igen till att börja med.


Köp boken här eller här.


9 kommentarer:

 1. Bättre än så här blir det kanske inte, men det du skriver om i detta inlägg om att vissa saker är på topp, annat sådär och att vissa förstår du inte poängen i, så är det med mycket liknande i serie/berättar världen!
  Man får helt enkelt njuta av "topparna"!
  Sitter just nu och bloggar runt hos bokmässans ambassadörer är själv gift med en av dem, Pockethexan!
  Ha en fin fortsatt sommar!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 2. Den är så himla rolig! Jag älskar stilen på teckningarna, de har så mycket känsla i sig! Bra tips! Kan rekomendera Simons 120 dagar av Simon Gärdenfors också mycket bra :)

  SvaraRadera
 3. Einsteins fru! Den är bra!

  SvaraRadera
 4. Oumberlige Peter: Jag kan tänka mig att det ter sig olika från dag till dag, beroende på vad man är på för humör. Jag tänkte faktiskt på det när jag hade läst den, att man borde ha den hemma och bläddra i ibland men nu hade jag lånat den på biblioteket tyvärr.

  Panda: Tror jag såg Simonarna på biblioteket igår, får kolla in dem nästa gång jag är där :)

  Joanna: ja den ligger på bordet hemma och väntar :D

  SvaraRadera
 5. Emma: Ja jag har verkligen fallit för den grafiska romanen, förstår vad du menar! :)

  SvaraRadera