Fortsätt till huvudinnehåll

Jag är din flickvän nu - Nina Hemmingsson


Jag föll pladask för den grafiska romanen när jag här om dagen läste Pris Charles känsla av Siv Strömquist och gav mig av till biblioteket för att hitta mer. Först ut blev Nina Hemmingssons andra bok Jag är din flickvän nu som bestårav enrutingar och serier tidigare publicerade i bland annat Aftonbladet.

Hemmingsson skriver och ritar på ett sätt som visar att hon inte är rädd för något ämne. Det handlar mycket om kvinnors och mäns beteenden, psykisk sjukdom och förhållanden. Dock tycker jaga att samlingen är väldigt ojämn. Vissa serier älskar jag, andra tyckte jag var sådär och några förstod jag nog inte ens poängen med. Jag gillade till exempel den långa serien om ett gäng tjejer som är Kiss-fans väldigt mycket. de köper skivor, läser Okej och avgudar killarna i bandet. Jag skrattade även några gånger och ibland blev jag lite på gränsen till illa till mods när det känns lite väl mörkt.

Men nja, jag kanske ger henne en chans till, men jag ger mig nog på Siv Strömquist igen till att börja med.


Köp boken här eller här.


Kommentarer

 1. Bättre än så här blir det kanske inte, men det du skriver om i detta inlägg om att vissa saker är på topp, annat sådär och att vissa förstår du inte poängen i, så är det med mycket liknande i serie/berättar världen!
  Man får helt enkelt njuta av "topparna"!
  Sitter just nu och bloggar runt hos bokmässans ambassadörer är själv gift med en av dem, Pockethexan!
  Ha en fin fortsatt sommar!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 2. Den är så himla rolig! Jag älskar stilen på teckningarna, de har så mycket känsla i sig! Bra tips! Kan rekomendera Simons 120 dagar av Simon Gärdenfors också mycket bra :)

  SvaraRadera
 3. Einsteins fru! Den är bra!

  SvaraRadera
 4. Oumberlige Peter: Jag kan tänka mig att det ter sig olika från dag till dag, beroende på vad man är på för humör. Jag tänkte faktiskt på det när jag hade läst den, att man borde ha den hemma och bläddra i ibland men nu hade jag lånat den på biblioteket tyvärr.

  Panda: Tror jag såg Simonarna på biblioteket igår, får kolla in dem nästa gång jag är där :)

  Joanna: ja den ligger på bordet hemma och väntar :D

  SvaraRadera
 5. Emma: Ja jag har verkligen fallit för den grafiska romanen, förstår vad du menar! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.