söndag 3 juli 2011

Första titeln från 2244


Tidigare i år annonserade Bonnierförlagen att de startar upp ett nytt förlag som helt ska satsa på litteratur från länderna runt svarta havet översatt till svenska. Det nya förlaget 2244 kommer ut med sin första titel i början av hösten och det är Elif Shafaks Bastarden från Istanbul  som fått äran att vara först ut.

Det nya förlaget har snabbt snappat upp vikten av sociala medier och etablerat sig på Facebook samt har valt att dela ut VIP-manus till bokbloggare, däribland till mig. Så här beskriver förlaget boken:

Bastarden från Istanbul är en roman om det moderna Istanbul och om Turkiets turbulenta historia. En underhållande och livfull skildring av hur två unga kvinnor konfronteras med dramatiska familjehemligheter i det förflutna.

Det ska bli fantastiskt roligt att läsa en av Turkiets bästsäljande författare. Hon har gett ut 12 böcker men ingen i Sverige har hört talas om henne, vilket är lite trist. Jag är något skrämd av att läsa ett manus i form av lösa A4-blad, men jag hoppas det ska gå bra. Ni andra som fått manuset, hur planerar ni att på bästa sätt ta er an formatet?

9 kommentarer:

 1. Den är jag också sugen på att läsa och markerade den i höstens "lilla" katalog.

  SvaraRadera
 2. Fröken S: Då hoppas vi på en suverän läsupplevelse :)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Så kul det låter! Ska bli spännande att läsa din rescencion sedan!

  SvaraRadera
 5. Joanna: Ja det ska bli spännande, både att läsa och recensera :)

  SvaraRadera
 6. Jag har alttid dubbla känslor när det kommer till att förhandsläsa manus, det är spännande att läsa innan alla andra MEN jag tycker precis som du att formatet är så dumt!

  Jag har också ett ex av Bastarden från Istanbul liggandes hemma. Jag har tjuvläst lite (har några andra böcker som står före på läslistan) och den verkar verkligen bra!

  SvaraRadera
 7. Therese: ja det tvivlar jag inte på. Jag har dessutom fått ett manus till nu hehe, jag får väl vänja mig vid det formatet.

  SvaraRadera
 8. Jag har precis läst den! Jag älskade den! Men som sagt, printerutskrifter är ett dumt format att läsa. Jag nitade ihop dem i små buntar, men det är inte samma sak som att läsa en bok.

  SvaraRadera
 9. Sladdertackan: ja den var riktigt bra, jag har läst den nu =) Recension kommer 8/9

  SvaraRadera