Fortsätt till huvudinnehåll

Hur beroende kan man bli av ett datorspel?


Erebos är ett spel.
Det iakttar dig,
det talar med dig,
det belönar dig,
det prövar dig,
det hotar dig.

Erebos har ett mål:
Det vill döda dig.

Just nu är jag mitt uppe i den rafflande upplösningen av den tyska succéungdomsboken Erebos som ges ut på svenska i september, lagom till det tyskspråkiga temat på Bokmässan. Jag har fått äran att läsa det svenska manuset och jag är mycket förtjust i boken. Den handlar om ett datorspel som sprider sig bland ungdomar som visar sig ha en enorm makt över sina spelare. Det sprider sig till och med utanför den virtuella världen och folks liv är i fara i den verkliga världen. Jag kommer skriva mer om den i september, men så länge kan ni kolla in Facebook-sidan här. I augusti kommer det även upp en prolog till boken på sidan www.erebosthegame.com som just nu enbart är en nedräkning.

Bevaka boken här eller här.

Kommentarer

 1. Låter som en grymt bra bok hade också gärna läst det manuset men jag får nöja mig med mina Hm-hum-kuddar som mutgåva!

  Ska bli spännande att få träffas på mässan eftersom jag tyvärr inte klarde av att resa så långt under vintern när det var så mycket snö också även för oss 08-or som inte är vana med det!
  Men de e gjorda i himla skön kvalitet så de kommer att användas! <;p

  Kramis ifrån Pockethexan själv

  SvaraRadera
 2. Pockethexan: Ja jag ser fram emot att höra vad andra tycker om boken när den väl kommer.

  Ja det ska bli fantastiskt kul att träffa alla, även om jag träffade en del på förra årets mässa. Ha de fint!

  SvaraRadera
 3. Den. Vill. Jag. Läsa.

  SvaraRadera
 4. Tess: Gör det! 19/9 kommer den ut :)

  SvaraRadera
 5. Kan jag motstå? Nej, ok, skriver upp på listan. Vill läsa. Så här mycket!
  <-------------------------------->
  (Pilen är mina händer och strecken min famn!) :)

  SvaraRadera
 6. Littlemeandmybooks: :D Hoppas du kommer gilla den!

  SvaraRadera
 7. Vad tyckte ni om prologen? För lätt? För svår? Tråkig? Rolig?

  SvaraRadera
 8. markzpot: Det var roligt, men ganska enkelt. Men det ska ju som sagt passa även något yngre läsare kanske.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…