söndag 24 juli 2011

Hur beroende kan man bli av ett datorspel?


Erebos är ett spel.
Det iakttar dig,
det talar med dig,
det belönar dig,
det prövar dig,
det hotar dig.

Erebos har ett mål:
Det vill döda dig.

Just nu är jag mitt uppe i den rafflande upplösningen av den tyska succéungdomsboken Erebos som ges ut på svenska i september, lagom till det tyskspråkiga temat på Bokmässan. Jag har fått äran att läsa det svenska manuset och jag är mycket förtjust i boken. Den handlar om ett datorspel som sprider sig bland ungdomar som visar sig ha en enorm makt över sina spelare. Det sprider sig till och med utanför den virtuella världen och folks liv är i fara i den verkliga världen. Jag kommer skriva mer om den i september, men så länge kan ni kolla in Facebook-sidan här. I augusti kommer det även upp en prolog till boken på sidan www.erebosthegame.com som just nu enbart är en nedräkning.

Bevaka boken här eller här.

8 kommentarer:

 1. Låter som en grymt bra bok hade också gärna läst det manuset men jag får nöja mig med mina Hm-hum-kuddar som mutgåva!

  Ska bli spännande att få träffas på mässan eftersom jag tyvärr inte klarde av att resa så långt under vintern när det var så mycket snö också även för oss 08-or som inte är vana med det!
  Men de e gjorda i himla skön kvalitet så de kommer att användas! <;p

  Kramis ifrån Pockethexan själv

  SvaraRadera
 2. Pockethexan: Ja jag ser fram emot att höra vad andra tycker om boken när den väl kommer.

  Ja det ska bli fantastiskt kul att träffa alla, även om jag träffade en del på förra årets mässa. Ha de fint!

  SvaraRadera
 3. Den. Vill. Jag. Läsa.

  SvaraRadera
 4. Tess: Gör det! 19/9 kommer den ut :)

  SvaraRadera
 5. Kan jag motstå? Nej, ok, skriver upp på listan. Vill läsa. Så här mycket!
  <-------------------------------->
  (Pilen är mina händer och strecken min famn!) :)

  SvaraRadera
 6. Littlemeandmybooks: :D Hoppas du kommer gilla den!

  SvaraRadera
 7. Vad tyckte ni om prologen? För lätt? För svår? Tråkig? Rolig?

  SvaraRadera
 8. markzpot: Det var roligt, men ganska enkelt. Men det ska ju som sagt passa även något yngre läsare kanske.

  SvaraRadera