Fortsätt till huvudinnehåll

Den nya medskribenten

Hej allihopa!

Mitt namn är Sara-Sofia och jag kommer i fortsättningen att bokblogga här tillsammans med Metta. Jag ser verkligen fram emot detta och hoppas att ni kommer ha lika stor glädje av mina inlägg som jag kommer att ha av att skriva dem!
Jag tänkte skriva en liten presentation av mig själv, så att ni får ett hum om vad jag är för en filur.
Jag är 28 år gammal och bor i centrala Skövde tillsammans med min make Jonas och våra två helgalna franska bulldoggar. Jag arbetar som handläggare på en support för säljare på ett telefonbolag. När jag inte jobbar eller umgås med min man och våra hundar så kan man hitta mig i stallet, på gymmet eller uppkrupen i soffan med en riktigt bra bok. Min favoritgengre är psykologiska thrillers, ju otäckare desto bättre - även om jag gärna läser mer eller mindre alla typer av böcker. Jag är helt frälst i Lars Keplers Hypnotisören och Paganinikontraktet, jag tycker mycket om Jonas Moströms deckare, jag avgudar Shakespeare och jag varvar gärna med någon verklighetsbaserad snyfthistoria då och då. I höst kommer jag att börja läsa Litteraturvetenskap, något jag ser fram emot oerhört mycket.Jag planerar att skriva endel här i bloggen om de intressanta saker jag kommer att få lära mig.

Just nu läser jag Fallet med de försvunna böckerna av Ian Samson, och kommer inom ett par dagar att lägga upp en recension här.

Ett stort tack vill jag rikta till Metta som erbjöd mig att bli medskribent här, detta skall bli otroligt roligt!


Kommentarer

 1. Hej och välkommen! Det ska bli kul att läsa om vad du har att säga =)

  SvaraRadera
 2. Även om vi inte har samma boksmak hälsar jag dig välkommen i bloggvärlden och önskar dig lycka till. Kanske får du mig att förstå tjusningen med otäcka thrilers, vem vet...

  SvaraRadera
 3. Välkommen! Det ska bli kul att läsa dina inlägg.

  SvaraRadera
 4. Hej och välkommen! Ska bli intressant att läsa dina inlägg!

  SvaraRadera
 5. Vad kul! Välkommen säger jag också, såklart! /Therese

  SvaraRadera
 6. Kul! Ska bli extra kul att följa dina studier. Se till att behålla läsglädjen!

  SvaraRadera
 7. Välkommen till bokbloggosfären. Ser fram emot dina inlägg.

  SvaraRadera
 8. Tack så hemskt mycket, allihopa!

  SvaraRadera
 9. Så härligtypo att få studera litteratur. Ser fram emot dina reflexioner!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…