Fortsätt till huvudinnehåll

Bloggen fyller ett år

Om en vecka, den 15/7, fyller Böckerx3 ett år. i helgen kommer jag att planera in inlägg för att fira den här fantastiska dagen med att bjuda in till bloggkalas.

Jag tänker mig utlottning ur min bokhylla, jag ska försöka plocka fram sådana böcker som jag tror att folk gått miste om. Jag tänker även lägga upp lite tips om böcker lästa före bloggens tillkomst.

Vad tror ni? Har ni några fler idéer eller önskemål?

Kommentarer

 1. Hannele: Tackar, hoppas du kikar in för lite festligheter om en vecka :)

  SvaraRadera
 2. Så trevligt det låter att bli inbjuden till dig. Kommer på lördag!

  SvaraRadera
 3. Kul! Du kanske kan ha en lista med dina favoritblogginlägg, eller de med flest kommentarer, eller ett utvalt från varje månad?

  Grattis hur som helst :)

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte föreslå ungefär det josefin föreslog :)

  Skule också vara kul att läsa om en bok du läst som du inte läst om du inte hade haft bloggen (eller läst andra bloggar).

  Grattis förresten! Hoppas bloggen bara är barnben än, och att du kommer fortsätta länge till!!

  SvaraRadera
 5. Jag gratulerar i förskott, jag också och givetvis tittar jag in på den stora dagen!

  SvaraRadera
 6. Joanna: du är välkommen, fast det är på fredag :)

  Josefin: absolut en bra idé!

  Frida_ också en bra idé, tackar!

  Ingrid: Du är varmt välkommen så klart!

  SvaraRadera
 7. Grattis i förskott!

  SvaraRadera
 8. Det ska bli roligt att se vad du hittar på!

  SvaraRadera
 9. mimmi: Nu får jag lite prestationsångest också ;)

  SvaraRadera
 10. Men det blir ju kul! Jag kommer garanterat!
  Och grattis i förskott säger även jag.......

  SvaraRadera
 11. Ett extra grattis kommer här!

  http://violensboksida.bloggplatsen.se/2011/07/14/5817428-en-ettaring-med-skojigt-kalas/

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…