Fortsätt till huvudinnehåll

Bloggen fyller ett år

Om en vecka, den 15/7, fyller Böckerx3 ett år. i helgen kommer jag att planera in inlägg för att fira den här fantastiska dagen med att bjuda in till bloggkalas.

Jag tänker mig utlottning ur min bokhylla, jag ska försöka plocka fram sådana böcker som jag tror att folk gått miste om. Jag tänker även lägga upp lite tips om böcker lästa före bloggens tillkomst.

Vad tror ni? Har ni några fler idéer eller önskemål?

Kommentarer

 1. Hannele: Tackar, hoppas du kikar in för lite festligheter om en vecka :)

  SvaraRadera
 2. Så trevligt det låter att bli inbjuden till dig. Kommer på lördag!

  SvaraRadera
 3. Kul! Du kanske kan ha en lista med dina favoritblogginlägg, eller de med flest kommentarer, eller ett utvalt från varje månad?

  Grattis hur som helst :)

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte föreslå ungefär det josefin föreslog :)

  Skule också vara kul att läsa om en bok du läst som du inte läst om du inte hade haft bloggen (eller läst andra bloggar).

  Grattis förresten! Hoppas bloggen bara är barnben än, och att du kommer fortsätta länge till!!

  SvaraRadera
 5. Jag gratulerar i förskott, jag också och givetvis tittar jag in på den stora dagen!

  SvaraRadera
 6. Joanna: du är välkommen, fast det är på fredag :)

  Josefin: absolut en bra idé!

  Frida_ också en bra idé, tackar!

  Ingrid: Du är varmt välkommen så klart!

  SvaraRadera
 7. Grattis i förskott!

  SvaraRadera
 8. Det ska bli roligt att se vad du hittar på!

  SvaraRadera
 9. mimmi: Nu får jag lite prestationsångest också ;)

  SvaraRadera
 10. Men det blir ju kul! Jag kommer garanterat!
  Och grattis i förskott säger även jag.......

  SvaraRadera
 11. Ett extra grattis kommer här!

  http://violensboksida.bloggplatsen.se/2011/07/14/5817428-en-ettaring-med-skojigt-kalas/

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…