fredag 15 juli 2011

Bloggen fyller ett år - Tävling 2

Jag hoppas ni njuter av alla inlägg bloggens ettårsdag till ära. Nu är det åter dags för en tävling. För ganska exakt ett år sedan befann jag mig i fantastiska Japan med min käraste där vi sög i oss allt vad japanks kultur hade att erbjuda. För att göra en lång historia kort så köpte jag med mig en bok från topplistan som souvenir (Där öven 3:e delen av Murakamis 1Q84 fanns med) och jag ville gärna läsa något av den författaren. Hela inlägget om det kan ni läsa här

Den enda bok som fanns på ett språk jag förstod av författaren Keigp Higashino var Naoko och den handlar i stort om en mamma och ett barn som råkar ut för en olycka. Mammans kropp dör men när dottern vaknar så är det mammans själ som besitter kroppen. Handlingen kretsar därefter runt hur pappan och dottern/mamman lever vidare efter olyckan. Jag tyckte mycket om den här boken, läs gärna min recension här

En ny bok av Higashino har nu kommit på engelska och jag skulle vilja att fler upptäckte en av Japans största författare så nu tänker jag lotta ut Naoko just i det syftet. För att vara med i tävlingen lämna ert bästa tips på en bok som ni tror att folk helt har missat och lämna även er mailadress så jag får tag på vinnaren. 

Boken är läst men i gott skick. Den är även på engelska. Tävlingen pågår till nästa fredag, 22/7, då vinnaren kommer att dras. Lycka till!6 kommentarer:

 1. Jag tipsar om Våtmarker av Charlotte Roche. Underbart provocerande bok.

  Mvh Jennie
  www.jenniesboklista.com
  jennie.steifeldt@telia.com

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Elif Shafak 'The Bastard of Istanbul'
  Helt otroligt, om kvinnor,stora familjer, Armeniens diaspora blandad med orientalism och magic realism.
  Om du gillar Salman Rushdie, Bulgakov och Gabriel Garcia marquez, då kommer du älska den här boken

  Mvh

  Gözde

  gozdeduzer@yahoo.com
  http://twitter.com/ghosty__

  SvaraRadera
 3. Stort och varmt grattis, bloggen :)

  Naoko låter ju jätteintressant! Det är första gången jag hör talas om Higashino, faktiskt.

  Mitt tips är "2 States: The Story of My Marriage" av Chetan Bhagat. Charmigt, träffsäkert och väldigt roligt om ung, gränsöverskridande kärlek i Indien.

  Och min mejladress är oanadesidor snabel-a gmail.com

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott!

  Jag vill tipsa om följande bok:
  The Other Hand av Cleave Chris.
  Det var bakpärmstexten som fick mig helt förtrollad: "We don't want to tell you too much about this book. It is a truly special story and we don't want to spoil it. Nevertheless, you need to know something, so we will just say this: It is extremely funny, but the African beach scene is horrific. The story starts there, but the book doesn't. And it's what happens afterwards that is most important. Once you have read it, you'll want to tell everyone about it. When you do, please don't tell them what happens either. The magic is in how it unfolds."

  H. Lara

  kleislara@hotmail.com
  liljastudyingmedicine.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. mitt tips är Spioner av Michael Frayn. Den handlar om ett par brittiska pojkar som börjar förfölja den enas mor för att de tror att hon är tysk spion. jag har skrivit lite om den i min blogg http://miasbokhylla.blogspot.com/2011/04/alldeles-underbar-brittisk.html
  min mailadress är a.mariagoranson@gmail.com

  SvaraRadera
 6. Hej, och tack för en bra blogg! Ja vill tipsa om dikter av nederländska författaren Cees Nooteboom, jag har læst dikter i svensk översättning och urval av Lasse Söderberg, En staty av frågor, på ett litet (för mig tidigare okänt förlag som heter ellerstöms(?)Jag kan liksom inte låta bli att titta i den varje dag:) exempelfras: de ræknade stjærnornas grus / de kammande himlen med sitt tænkande. Hælsn Emeli emelinoli@gmail.com

  SvaraRadera