Fortsätt till huvudinnehåll

Bloggen fyller ett år - Tävling 1

Då var det dags för dagens första tävling, bloggens ettårsdag till ära. 

Eftersom en sådan här dag firas med pompa och ståt och alla som vill komma är bjudna, så tycker jag att det passar utmärkt med utlottning av en bok som jag nyligen läst som handlade om ett 100-tal personer och där allt kretsar kring en 50-årsfest. Boken heter Göra gott av Trude Marstein, mina tankar inför läsandet av den här boken kan ni hitta här och min recension hittar ni här. Boken kräver en del av sin läsare men det är en häftig läsupplevelse och bör inte missas. 

För att vara med i tävlingen ska ni i kommentarerna skriva en grattishälsning till bloggen och, om ni vill, dela med er av ett kärt Böckerx3-minne från året som gått. Lämna gärna er mailadress i kommentaren också så att jag får kontakt med vinnaren. 

Boken är läst men i gott skick. Tävlingen pågår till och med nästa fredag den 22/7 då vinnaren dras. Lycka till!
Kommentarer

 1. Grattis på 1-års dagen bloggen, må du växa och bli stor och stark och fortsätta att dela med dig av godbitar inom allt som rör litteratur och läsande.
  Under året som gått har speciellt tyckt det varit roligt med "Litteraturvetarskolan".

  //mimmimarie
  mimmimarie@yahoo.se

  SvaraRadera
 2. En försigkommen 1-åring som kan både läsa och skriva.

  SvaraRadera
 3. Grattis (börjar bli lite tjatigt från min sida men vad göra när jag vill vinna den här boken som verkar annorlunda, vilket jag gillar)

  Jag tycker också att Litteraturvetarskolan var en bra satsning av dig.

  SvaraRadera
 4. Hejsan och stort grattis i efterskott! Jag är helt fast i den här bloggen sens jag hittade den av en slump via en bekants blogglista på bloggar hon följer. Så det är kanske mitt bästa minnet från året (eller snarare våren) att jag hittade hit :) Fortsätt i samma takt!

  Hälsningar, Lara

  kleislara@hotmail.com

  SvaraRadera
 5. Grattis på ettårsdagen! Jag har inte följt din blogg så länge, men det ska bli kul att fortsätta följa dig ännu ett år./mia a.mariagoranson@gmail.com

  SvaraRadera
 6. Ah, förlåt min mail

  h55n@yahoo.se

  SvaraRadera
 7. Ah, förlåt min mail

  h55n@yahoo.se

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…