Fortsätt till huvudinnehåll

Bloggen fyller ett år - Mest lästa inlägg

Här kommer topp fem lästa inlägg från året som gått:

5. TÄVLING: Moa Martinson - Mor gifter sig


Kul att så många recensioner ligger högt upp. Flera av de här inläggen är ju inte speciellt gamla heller vilket väl tyder på att jag har allt fler läsare. Min Litteraturvetarskola har haft flera platser på topp fem tidigare men nu är de nere på ett enda inlägg på topp tio. 

De webbadresser som länkat mest är:


1. http://bokbabbel.blogspot.com/
2. http://twitter.com/
3. http://ingridsboktankar.blogspot.com/
4. http://helenadahlgren.wordpress.com/
5. http://ombockersomjaghunnitlasa.blogspot.com/


Kul att så många bloggare tagit en plats här, stort tack för länkarna!


De webbplatser som länkat mest är:

5. www.adlibris.com


Jag vet inte vad skillnaden är mellan den här och föregående lista, men den skiljer ju sig avsevärt så något väsentligt borde det vara. Kul att så många hittar mig via sökmotorn google men även att mina länkningar på Adlibris gett resultat. 

Besökande länder:

1. Sverige
2. USA
3. Finland
4. Tyskland
5. Norge


Ingen skräll att Sverige kommer etta här, men USA på andra plats och 
Tyskland på fjärde? Bokbabbel har i alla fall klickat nog mycket för att 
föra upp Finland på en tredje plats ;)

Och googlingarna som hamnat hos mig:

1. fokalisering
2. böcker böcker böcker
3. the tiny wife
4. till mamma på mors dag
5. bokrea 2011


Inga direkt roliga googlingar på en topp-fem men kul att fokalisering, som 
finns med i minLitteraturvetarskola, kommit etta. Om man bryter ner 
googlingarna till kortare perioder så hittar man betydligt roligare exempel, 
så som "uppblåsbar poolstol", "böcker man bör ha läst" tillsammans med 
"böcker man ska ha läst". Ofta kommer det googlingar om hur böcker slutar 
eller dylikt, misstänker att det är till skolprojekt som eleverna inte riktigt 
orkar med. Vissa googlingar förstår man varken vad de vill veta eller hur 
de hamnat hos mig, men jag har inte något sådant sparat. Det kanske är 
något att tänka på till nästa födelsedag?Kommentarer

 1. Också denna finlandssvensken bidrar till Finlandsstatistiken!

  SvaraRadera
 2. boktok73: :D De är för härliga de där finlandssvenskarna! :D

  Hannele: Ja visst är det? :)

  SvaraRadera
 3. Grattis på födelsedagen i efterskott! Kul med så många inlägg under dagen och fortsätt gärna i många år till =)

  SvaraRadera
 4. Boktagen: Tack, jag ska nog inte lägga av i första taget iaf :D

  SvaraRadera
 5. Haha, är bara glad över att inte stå för hela Finlandsstatistiken, det hade ju nog varit lite pinsamt :P Men hurra vad jag länkat duktigt tydligen :)

  SvaraRadera
 6. Bokbabbel: Ja dina läsare ligger verkligen i ;)

  SvaraRadera
 7. Hipp hurra för bloggen!
  Och kul att det kommer så många klick från mig, hoppas det kommer ännu fler nästa år!

  SvaraRadera
 8. Vixx: Tack och bock! Ser nu att den här sidan inte ser klok ut efter make-overn....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.