Fortsätt till huvudinnehåll

Bloggen fyller ett år - God morgon!

Hej och hjärtligt välkomna till den här bloggens ettårsdag. Just nu är jag på väg till jobbet men det kommer att dyka upp många planerade inlägg under dagens lopp. Det kommer att bjudas på bloggens mest läsa inlägg, tävlingar, tips på böcker lästa före bokens tillkomst och på en del återblickar. 

Jag hoppas ni är med mig under dagen för det kommer att bli riktigt kul!

Kommentarer

 1. Återigen grattis! :)
  Jag själv är på jobbet nu och kommer definitivt följa dig/bloggen under dagen (när tillfälle ges..) :)
  Ha det bra så länge så ses vi på nätet... :)

  SvaraRadera
 2. Little: Tack! Hoppas du får en trevlig kalasupplevese då ;)

  Mimmi: Tackar!

  SvaraRadera
 3. Jag gratulerar och hoppas på många flera jubiléum under kommande år! (Och så ser jag förstås fram emot ditt isländska djupdyk!)

  "Til lykke med dagen"

  SvaraRadera
 4. Grattis! Jag sitter bänkad :)

  SvaraRadera
 5. Grattis, grattis, grattis till ett år med bokblogg. Så tevligt att bli bjuden på kalas, tittar in snart igen!

  SvaraRadera
 6. Grattis en gång till ;-)

  SvaraRadera
 7. Jättegrattis till ettårsdagen! /Therese

  SvaraRadera
 8. Grattis till ett-årsdagen! Måste läsa ikapp alla inlägg jag missat då jag varit på jobb. Ser fram emot att fortsätta följa bloggen!

  SvaraRadera
 9. boktok: Ja det är ju lite trist, jag jobbar ju med o minns knappt vad jag skrivit i mina inlägg ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…