Fortsätt till huvudinnehåll

Bloggen fyller ett år - God morgon!

Hej och hjärtligt välkomna till den här bloggens ettårsdag. Just nu är jag på väg till jobbet men det kommer att dyka upp många planerade inlägg under dagens lopp. Det kommer att bjudas på bloggens mest läsa inlägg, tävlingar, tips på böcker lästa före bokens tillkomst och på en del återblickar. 

Jag hoppas ni är med mig under dagen för det kommer att bli riktigt kul!

Kommentarer

 1. Återigen grattis! :)
  Jag själv är på jobbet nu och kommer definitivt följa dig/bloggen under dagen (när tillfälle ges..) :)
  Ha det bra så länge så ses vi på nätet... :)

  SvaraRadera
 2. Little: Tack! Hoppas du får en trevlig kalasupplevese då ;)

  Mimmi: Tackar!

  SvaraRadera
 3. Jag gratulerar och hoppas på många flera jubiléum under kommande år! (Och så ser jag förstås fram emot ditt isländska djupdyk!)

  "Til lykke med dagen"

  SvaraRadera
 4. Grattis! Jag sitter bänkad :)

  SvaraRadera
 5. Grattis, grattis, grattis till ett år med bokblogg. Så tevligt att bli bjuden på kalas, tittar in snart igen!

  SvaraRadera
 6. Grattis en gång till ;-)

  SvaraRadera
 7. Erika: Många grattis idag :) Tack!

  SvaraRadera
 8. Jättegrattis till ettårsdagen! /Therese

  SvaraRadera
 9. Grattis till ett-årsdagen! Måste läsa ikapp alla inlägg jag missat då jag varit på jobb. Ser fram emot att fortsätta följa bloggen!

  SvaraRadera
 10. boktok: Ja det är ju lite trist, jag jobbar ju med o minns knappt vad jag skrivit i mina inlägg ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…