Fortsätt till huvudinnehåll

Svar till Reclaim the bokhylla

Efter en massa twitterdiskuterande gällande oläst i bokhyllan mellan flera bokbloggare kom det så ett inlägg från Bokbiten som hon kallar reclaim the bokhylla som ni hittar här. Jag kände genast att jag var tvungen att inflika med mina likasinnade tankar och kommentaren blev så lång så att jag faktiskt gör ett eget inlägg av det:

Ja vi är ju uppenbarligen inne på ganska likadana tankar. Jag blir ofta stressad när jag ser en bok på rea, för då tror jag att den inte kommer tryckas mer och då måste jag ha den. Samma beteende uppkommer på second-hand då man hittar sånt som inte finns i tryck. Sedan vill man ju ha en gedigen samling med lite av varje.


Jag har vansinnigt mycket böcker, det svämmar över. Jag rensade ut lästa böcker som jag inte vill läsa om/ tvinga sambon att läsa/låna ut och skänkte bort, men det räckte ju inte. Jag borde rensa bort mer som jag inte kommer läsa. Och jag borde läsa sådant jag vill läsa. Jag tänker inte tvinga min bokklubb att läsa något i min hylla varje gång, men jag kan tänka mig se över min samling de gånger det är jag som ska välja bok.

Ja vad gör vi då med bokmässan? Jag vet inte ens om jag orkar släpa hem en massa böcker när man nu ändå måste ha med sig lite saker om man ska vara där alla 4 dagarna. Men jag tycker det är lite roligt att ha signerade böcker, så det skulle ju bli mitt undantag.

Jag har semester om tre veckor så jag får se om jag sätter igång nåt projekt då Jag har just nu en bibliotekslånsutmaning, men kanske ska avbryta den för sakens skull.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo