torsdag 30 juni 2011

Svar till Reclaim the bokhylla

Efter en massa twitterdiskuterande gällande oläst i bokhyllan mellan flera bokbloggare kom det så ett inlägg från Bokbiten som hon kallar reclaim the bokhylla som ni hittar här. Jag kände genast att jag var tvungen att inflika med mina likasinnade tankar och kommentaren blev så lång så att jag faktiskt gör ett eget inlägg av det:

Ja vi är ju uppenbarligen inne på ganska likadana tankar. Jag blir ofta stressad när jag ser en bok på rea, för då tror jag att den inte kommer tryckas mer och då måste jag ha den. Samma beteende uppkommer på second-hand då man hittar sånt som inte finns i tryck. Sedan vill man ju ha en gedigen samling med lite av varje.


Jag har vansinnigt mycket böcker, det svämmar över. Jag rensade ut lästa böcker som jag inte vill läsa om/ tvinga sambon att läsa/låna ut och skänkte bort, men det räckte ju inte. Jag borde rensa bort mer som jag inte kommer läsa. Och jag borde läsa sådant jag vill läsa. Jag tänker inte tvinga min bokklubb att läsa något i min hylla varje gång, men jag kan tänka mig se över min samling de gånger det är jag som ska välja bok.

Ja vad gör vi då med bokmässan? Jag vet inte ens om jag orkar släpa hem en massa böcker när man nu ändå måste ha med sig lite saker om man ska vara där alla 4 dagarna. Men jag tycker det är lite roligt att ha signerade böcker, så det skulle ju bli mitt undantag.

Jag har semester om tre veckor så jag får se om jag sätter igång nåt projekt då Jag har just nu en bibliotekslånsutmaning, men kanske ska avbryta den för sakens skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar