söndag 26 juni 2011

The Instigators - David Wolman *Kindle*

Jag sade tidigare i veckan att jag skulle prova på Kindle Singles och det har jag nu gjort. Jag läste The Instigators av den amerikanske författaren och journalisten David Wolman. Den handlar om revolutionen i Egypten och framförallt sociala medier och mobiltelefoni som rebellerna (låter som ett dåligt ord men här är det faktiskt bra) använde sig av i kampen mot Mubarakregimen. Bland annat får vi reda på ett mord av en kille som filmat polisen när de delat uppbeslagtaget knark sinsemellan men den officiella historien är att han dödades av polis medan han gjorde motstånd efter att de hittat honom då han försökt svälja en påse knark. En Facebooksida gjorde med framgång händeslen offentlig för resten av världen. 

Jag gillar reportaget, det är oerhört intressant att läsa om revolutionen från lite andra vinklar. Dessutom var det bara 34 sidor. Jag läste det på Kindle, och för er som inte är vana vid det formatet så finns det inte sidnummer utan det räknas i procent, och när man läser något på 34 sidor så flyger procenten fram. Återigen har man enorm nytta av den inbyggda ordboken. Texten är inte svår men en del politiska ord har man ju ingen aning om vad de betyder. 

Jag vill läsa mer på Kindle, och det skulle jag kunna göra, men då får jag läs mycket engelskt. Sverige är än så länge usla på e-böcker och när de väl finns så måste man läsa i ett visst program, vilket vissa läsplattor inte kan hantera. Jag hoppas verkligen att det här formatet kommer att blomma inom kort, för jag är ärligt talat trött på att svämmas över av bokhögar och på att släpa runt på tunga böcker. Missförstå mig rätt nu, jag älskar böcker mer än det mesta här i världen, men det finns ju så många. 

Jag har tidigare skrivit om att Stephen King kommer med en alternativ Kennedy-berättelse i november, än så länge finns den inte att förhandsbeställa i Kindle-store utan enbart som vanlig bok. Jag hoppas verkligen att den kommer att komma till läsplattan då jag 1. slipper vänta på leverans och 2. slipper hålla i ännu en tegelsten. Andra böcker com jag besviket inte hittar är Blonde av JCO och Kaufmans böcker All my friends are superheroes och Waterproof bible. Buu!

2 kommentarer:

  1. Följer dina äventyr med kindlen - är så sugen...

    SvaraRadera
  2. Joanna: Ja jag vill verkligen bara använda den just nu, har så mycket böcker att läsa dock. Allt finns ju itne till den tyvärr

    SvaraRadera