söndag 5 juni 2011

Hejja Danmark!

Eftersom jag hade ett så ambitiöst inlägg på 17 maj för Norges nationaldag så känner jag att även Danmark förtjänar ett inlägg på sin dag. Jag har inte så många danska favoriter så det känns aningen svårt. Visst älskar jag H.C. Andersen och fascineras av Peter Hoeg, men jag kommer inte på så mycket mer. Men jag frågade å andra sidan om bland annat danska boktips så jag sammanfattar dem i stället. 

Ib Michael - verkar vara svår att få tag på att köpa, men jag hittar en del på biblioteket: Brev till månen, Prins, Den tolfte ryttaren och Kejsarberättelsen

Christian Jungersen - Undantaget som jag tydligen inte kommer att kunna lägga ifrån mig.

Peter Hoeg - De kanske lämpade författaren är redan nämnd ovan men den här titeln är okänd för mig. Den finns såklart inte heller att köpa utan man får förlita sig på bibliotek. Hans mest kända bok är så klart Fröken Smillas känsla för snö som dessutom blivit hyllad film. 

Jette Kaarsbol - Den stängda boken som är en nyskriven historisk roman om ett olyckligt äktenskap. 

Suzanne Brögger - tex Jadekatten som enbart finns på bibliotek, men jag hittar bland annat Slöjan att köpa på svenska. 
5 kommentarer:

 1. Suzanne Brøgger är min stora favorit, fast just Slöjan är lite knepig..

  SvaraRadera
 2. Hannele: Okej, vad ska man börja med tycker du?

  SvaraRadera
 3. Varsten Jensen? Vi de drunknade, älskade den! Karen Blixen har jag tänkt läsa nån gång..

  SvaraRadera
 4. CARSTEN ska det ju vara..

  SvaraRadera
 5. Maria: ja, den har jag ju faktiskt, hehe.

  SvaraRadera