söndag 8 maj 2011

The tiny wife - Andrew Kaufman

En dag kommer en tjuv in på en bank. Han är dock inte där för pengarnas skull utan han ber samtliga i kassakön att ge honom den sak de värdesätter högst av allt de har på sig. En nyckel, en miniräknare, en förlovningsring och flera andra saker byter ägare. Rånaren säger att han nu tagit 51% av deras själ och sedan börjar konstiga saker hända samtliga som var med om rånet. En tatuering blir levande, en kvinna krymper, en man förvandlas till en snögubbe...

Vilken fantastisk liten bok! Jag kan inte säga annat än att jag älskar den. Den är berättad på ett fantastiskt sätt genom ett av offrens man och det känns som att läsa en saga av H.C Andersen så som Elddonet eller Tummelisa blandat med djävulsgestalten i Mästaren och Margerita. Den borde genast filmatiseras med Tim Burton bakom rodret. 

Boken finns än så länge enbart att köpa på Pocketshop. Jag har sådan tur att jag lever ihop med världens bästa indiespeldesigner/spelbolags-VD som jämt blir inbjuden till de häftigaste tillställningarna i spelbranschen, så han plockade upp ett reserverat ex (Tack snälla pocketshop!) senast han var i huvudstaden. Men boken kommer i en illustrerad utgåva i september för er som inte får tag på den. Och det finns två böcker till av samma författare, All my friends are superheroes och Waterproof Bible som lär vara riktigt läsvärda. Läs för guds skull, läs!

4 kommentarer:

  1. Den ligger här bredvid datorn och väntar :) Ska ta mig an den imorgon förhoppningsvis. Men då måste jag gå och lägga mig nu och läsa klart pågående bok!

    SvaraRadera
  2. Jag började imorse :) Verkar jättemysig! Älskar språket. Och kommer införskaffa hans andra böcker snart också.

    SvaraRadera
  3. Cia: Ja jag kommer definitivt läsa de andra med :)

    SvaraRadera