Fortsätt till huvudinnehåll

Pocket och Prassel 5.0

Nu ser det ut som att de flesta faktiskt har fått sina hemliga bokpaket i bytet som En bok om dagen så fint ordnat, tack för det! Detta var mitt första byte och utvärderingen blir så klart att det var så roligt som jag föreställt mig och lite till! Jag tänker definitivt vara med på framtida byten.

Jag vill rikta ett speciellt tack till min hemlige bokvän, Boktagen (innehållet i paketet hittar ni här). Återigen, vilket fantastiskt paket!

Jag vill också passa på att skryta lite om mitt paket som jag i all hemlighet skickade till Bokfavoriter. Det var otroligt svårt att knåpa ihop ett perfekt paket, både vad gäller att komma på innehållet och att sedan få ner allt i den lilla gröna påsen. Men det var fantastiskt roligt, och allt kändes så självklart när man väl fått ihop allt. Jag var lite nervös ett tag då Bokus tog en 1,5 veckor på sig att skicka boken till mig, men den kom fram i sista sekund. Hon älskade paketet och klurade ut vem jag var med hjälp av mina ledtrådar.

Till alla er som tvekar, det finns inget att fundera på utan häng med nästa gång!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…