söndag 8 maj 2011

Nischning och En gammal gubbe.

Breakfast Bookclub har kört en lagom avancerad bokbloggskola men jag blev, som några andra, något förvånad över inlägget om att nischa sig.  Om man enbart är intresserad av rysk realism eller Astrid Lindgren, så fine by me (jag kommer dock kanske inte följa en sådan blogg) men jag säger som enligt O och Bokbabbel: gör vad fan du vill! Skriv om alla böcker du gillar eller inte gillar, skriv om tantsnusk eller om deckare eller båda på en gång, ta bilder på din katt med en designerskål på huvudet men gör det på ett konsekvent och personligt sätt. Man ska veta vad man kan förvänta sig när man besöker din sida och de bästa bloggarna, tycker jag, är de där man vet att man alltid kan lita på ett bra boktips. 

visst tycker jag att det är tråkigt när alla recenserar John Ajvide Lindqvists senaste bok på en och samma gång, men är han populär så är han. Därav tänker jag smyga in en recension här av en bok som alla läst, som alla recenserat och som ingen vill läsa mer om. 


Jag vill bara säga att jag läst (eller faktiskt lyssnat på) den här boken (som alla andra?) Jag tänker inte ens lägga ner någon tid på att infoga en bild på omslaget, för visst har alla sett den röda boken med kartan och gubben med resväska?

Jag blev ganska trött på Allan efter halva boken, i alla fall återberättelsen om hans liv som efter några presidenter och diktatorer började kännas som historisk namedropping och allt för osannolik. Berättelsen om hans upptåg på hans 100-årsdag var desto roligare. 

Så nu vet ni att även jag läst den. 


4 kommentarer:

 1. Har nu ingen katt, annars lät det som en fin idé till ett inlägg. Håller med, både om att det är bra att skriva vad man känner för och att Allan är lite tröttsam.

  SvaraRadera
 2. enligt O: Jag har faktiskt bilder på mina katter med lite av varje på huvudet, kanske ska börja med det :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också om den där blandningen (nischat blir nog ganska trist i längden)- och precis som du säger- personligt är viktigt. Boktips- och tankar i blandning och visst kan man ha med bilder på katten (och hunden etc)- det piggar bara upp. (med eller utan "potta" på huvudet:-)

  SvaraRadera
 4. Ingrid: Din nisch är ju en av de bästa och mest ambitiösa :)

  SvaraRadera