Fortsätt till huvudinnehåll

Läsrapport april 2011

En dåre fri - Beate Grimsrud
Harens år - Arto Paasilinna
Smitning - Dominique Dyens
Han önskade att hans älskade vore död - William Butler Yeats
Bron till Terabitia - Katherine Paterson
Aldrig två gånger - Wislawa Szymborka
Raseri - Stephen King
Hemligt filmmanus
Fältarbete - Seamus Heaney
Tio små negerpojkar Agatha Christie
De som går igen - Marcus Sedgwick
Var är Alaska? - John Green

12 böcker 2222 sidor

Bättre än mars, men jag har fortfarande Fågeln som vrider upp världen, Tornet och en ljudbok som jag inte är klar med. 

Utfallet gällande boknyårslöften:

-Jag har redan i år kommit upp i 12 nya författare, har läst Agatha Christie, Stephen King och Arto Paasilinna tidigare. 
-Ingen bok läst på isländska men har påbörjat en novellsamling. 
- Läsa hundra böcker - Uppe i 44 i år. minimumgränsen 50 lär ju inte bli ett problem att nå före halvårsskiftet. 
-Kontinenter: Europa, Nordamerika, har fortfarande inte läst något från Afrika eller Oceanien. 
-Nordiska författare: Svenskt Finskt. Någon dansk ska jag väl kunna hitta? 
-Lyrik/dramatik: tre diktsamlingar, tre nobelpristagare. Filmmanus får väl räknas som dramatik, trots att det var väldigt annorlunda?
-Olika genre: ungdomsbok, Spänning, och så äntligen en deckare!

Kommentarer

 1. Arto Paasilinna är kul att läsa.

  SvaraRadera
 2. Hannele: Ja det bröt ju av mot al annan misär om inte annat :)

  SvaraRadera
 3. Du kommer nog att läsa många fler böcker än 100 om du håller samma fart året ut =) Och "10 små negerpojkar" är en av mina favoriter genom åren - har läst den säkert ... 5 ggr =)

  SvaraRadera
 4. Evelina: Ja jag ska inte ha för höga förhoppningar, men det ser onekligen ut som att de går mot 100 =) Jag tyckte att den var underhållande, men jag tröttande lite på alla utropstecken överallt, hehe.

  SvaraRadera
 5. Det är ju alltid bra att veta vad du har läst. Så jag stoppar rätt bok i påsen ;)

  SvaraRadera
 6. Hemlig bokgillare: Ja allt jag läst sedan juli 2010 ä ju recensrat här. Tyvärr inga samanfattningar förrän januari i år...;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…