torsdag 26 maj 2011

Keep on running

Ni som följer mig på Twitter är väl medvetna om min löparsatsning då jag fått för mig att ja gska se om jag kan tycka om det. Jag läste för länge sedan ett reportage om springande författare i Vi Läser och kände att jag verkligen vill gilla det. Jag minsn inte alla som var med i reportaget men augustprisvinnaren Bengt Ohlsson var en av dem och framförallt så var en av mina favoritförfattare, Haruki Murakami, med.

Jag tänker naturligtvis ta hjälp av litteraturen för att finna inspiration. En självklar kandidat är Murakamis Vad jag pratar om när jag pratar om löpning  och jag är även nyfiken på Born to run av Christopher McDougall som ska besvara frågan "Varför springer jag?" som alla löpare ställer sig förr eller senare. 

Har ni fler tips på böcker som handlar om löpning, eller där löpning spelar en viktig roll?

6 kommentarer:

 1. Det första jag kommer att tänka på är Alan Sillitoes "The loneliness of the longdistance runner".

  SvaraRadera
 2. Jag är så imponerad av ditt springande! Heja dig! /Therese

  SvaraRadera
 3. Anne Tyler har skrivit en bok där en tjej springer mycket. Kan inte för mitt liv komma på vad den heter nu, men kanske vet nån annan?

  Gillar själv mer författare som förespråkar promenader. Typ Jane Austen! ;-)

  Men heja dig och löpningen!

  SvaraRadera
 4. Sambon gillade Murakami mycket!

  SvaraRadera
 5. Holly: Tack!

  Vixx: Tack för hejjandet, bakläxa på tipset dock! ;)

  Joanna: Ja jag är mycket pepp på den!

  SvaraRadera