Fortsätt till huvudinnehåll

Hej Bullen (Det är inte killen i filmen som skrivit brevet) Uppföljningen

Hej Bullen, jag hade tidigare ett problem, minns ni det? Det finns att läsa här

Jag skriver nu till er för att uppdatera er på hur det gick för mig efter att jag varit med i programmet. Min hopplösa besatthet av att äga alla böcker i hela världen (gärna två exemplar av varje ifall det ena skulle gå sönder) fortsatte och nådde nya höjder. En ny second hand-butik öppnade i stan och det resulterade i ett 40-tal inhandlade böcker, på en vecka. Mina bokhyllors hyllplan börjar ge vika av de dubbla och trippla rader böcker de håller upp och jag har fortfarande inte hittat min bärbara dator utan fick köpa en ny, men den dör när som helst eftersom laddaren ligger klämd under några bokhögar. 

Jag har bjudit hem folk på besök, men har då stängt alla dörrar och lovat att den gigantiska bokhyllan i vardagsrummet är den enda jag äger. Folk kan inte längre tro att jag huserar Usama bin Laden, för han dödades av amerikaner i veckan, men de kan fortfarande tro att jag knarkar eller att jag gömmer undan andra terrorister. 

Jag har dock hittat en lösning som passar mig perfekt, jag har köpt en läsplatta. Det är ett stort ansvar eftersom jag definitivt inte får tvätta den i maskinen eller spilla frukostjuice på den, men om jag skulle göra det så finns alla böcker sparade digitalt så att de försvinner inte. Jag behöver aldrig vara rädd för att få slut på böcker, till och med jag inser att de 3500 väl utvalda böckerna på läsplattan inte tar slut på en dag eller två. Och om de nu skulle ta slut så är Amazons Kindleshop bara ett wifi och en knapptryckning ifrån att beställa en ny bok. 

Jag vill tacka er för ert stöd sedan det senaste brevet och försäkra mina grannar om att de ej kommer att få en bokhylla i huvudet för att golvet gett med sig. 

Digitaliserad abibliofob -82

Kommentarer

 1. Haha, jag brukar ocksa fa fantt nar jag har hittat nya butiker som saljer second hand-bocker. Big time.

  SvaraRadera
 2. Emma: De hade sjukt mycket som jag bara var tvungen att ha. Douglas Coupland tex som jag letat efter i typ 7 år

  SvaraRadera
 3. Tur att du fått hjälp av den snälla Kindle... Jag ser fram emot att höra om ditt läsplatteäventyr. Är mycket sugen!

  SvaraRadera
 4. Joanna: vilken press det blir när så många ska ha rapporter :D

  SvaraRadera
 5. Ah, jag alskar sadana fynd, brukar knappt tro att det ar sant, att man har sadan tur, efter allt letande!

  SvaraRadera
 6. Emmas bokhylla: Jag hade nästan gett upp allt hopp =)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…