torsdag 26 maj 2011

Forma Book blog awards - de tre kandidaterna

Ingen i bobkloggsvärlden har väl missat att förlaget Forma books infört ett pris för bästa bokblogg (läs mitt inlägg om det här i så fall). Igår annonserades de tre kandidater som man nu kan rösta på fram till 25 juni kl 17:00. Kandidaterna är:

Bokhora med motiveringen: Bokbloggarnas Grande Dame. Mycket väl genomarbetad blogg med hög nivå på texter, recensioner och layout. Bloggen har visat att den håller över tid och lyckas vara ständigt hyperaktuell, superintressant och genomrelevant!

En bokcirkel för alla med motiveringen: Knyter ihop bloggen med den fysiska världen och bjuder in alla som vill vara med till samtal om högt och lågt i litteraturens namn. Sprider passion för bokcirklandet i hela Sverige. Härligt folklig blogg med en bredd som imponerar!

Kafka på jobbet med motiveringen: Skarp, snygg, välformulerad och underhållande blogg med en alldeles egen röst och finfina boktips. Läser man Kafka på jobbet vet man aldrig riktigt vad man får – vilket är en del av skönhetsupplevelsen!

Självklart sätter debatten igång angående hur någon liten bloggare kan ha en chans emot giganten Bokhora och varför det är så koncentrerat till Stockholm. Men det är första gången priset delas ut och man kan ju hoppas att den som vinner i år inte kan vara med nästa år? Och det finns bra bloggar utanför Stockholm, tyvärr kan inte dessa synas lika mycket i minglet då bokvärlden är väldigt koncentrerad till huvudstaden, men vi gör ju vad vi kan med det vi har, det vill säga bra böcker.

Jag är självklart lite partisk här då jag, som ni säkert vet, är en av de som skriver om bokcirklar och events på enbokcirkelföralla.se som Karin så fint håller ihop. Jag hoppas naturligtvis på att ni röstar på oss. Prisutdelningen kommer att ske på Bokmässan i Göteborg i september.

Se till att rösta på din favorit här!

6 kommentarer:

 1. Jag har följt debatten om valet av slutkandidater och den innehåller många kloka ord som jag kan hålla med om. Jag kände väl också "jaha, såklart, typiskt" när det visade sig att två utav de tre finalisterna utgörs av bloggkollektiv med bloggar som mer liknar fullt utrustade boksajter än just bloggar. Men å andra sidan gör de ju ett jättebra jobb och det hade varit konstigt att förbigå dem. Men vill minnas att någon klok människa föreslog att till nästa år dela in priset i ett för privata enmansbloggar och ett för de lite större kollektivbloggarna.

  SvaraRadera
 2. AnnCharlott: Ja det tar nog några omgångar innan alla blir nöjda med ett pris som det här :)

  SvaraRadera
 3. Känns som stora giganter. Men det kanske skall vara så?

  SvaraRadera
 4. Monika: Ja det är klart, de är stora av en anledning. Men debatten är väl hur en liten bloggare utanför Stockholm som sliter med det här på sin fritid ska kunna mäta sig med det.

  SvaraRadera
 5. Jo, jag haller med dig. De gor ett kanonbra jobb och jag gillar bade Bokhora och En Bikcirkel For Alla, men de ar ju flera personer. Som AnnCharlott skriver, det kanske vore bra med tva kategorier?

  SvaraRadera
 6. Emma: Ja kategorier är ju alltid kul, vi får se vad de hittar på till nästa år!

  SvaraRadera