Fortsätt till huvudinnehåll

Forma Book blog awards - de tre kandidaterna

Ingen i bobkloggsvärlden har väl missat att förlaget Forma books infört ett pris för bästa bokblogg (läs mitt inlägg om det här i så fall). Igår annonserades de tre kandidater som man nu kan rösta på fram till 25 juni kl 17:00. Kandidaterna är:

Bokhora med motiveringen: Bokbloggarnas Grande Dame. Mycket väl genomarbetad blogg med hög nivå på texter, recensioner och layout. Bloggen har visat att den håller över tid och lyckas vara ständigt hyperaktuell, superintressant och genomrelevant!

En bokcirkel för alla med motiveringen: Knyter ihop bloggen med den fysiska världen och bjuder in alla som vill vara med till samtal om högt och lågt i litteraturens namn. Sprider passion för bokcirklandet i hela Sverige. Härligt folklig blogg med en bredd som imponerar!

Kafka på jobbet med motiveringen: Skarp, snygg, välformulerad och underhållande blogg med en alldeles egen röst och finfina boktips. Läser man Kafka på jobbet vet man aldrig riktigt vad man får – vilket är en del av skönhetsupplevelsen!

Självklart sätter debatten igång angående hur någon liten bloggare kan ha en chans emot giganten Bokhora och varför det är så koncentrerat till Stockholm. Men det är första gången priset delas ut och man kan ju hoppas att den som vinner i år inte kan vara med nästa år? Och det finns bra bloggar utanför Stockholm, tyvärr kan inte dessa synas lika mycket i minglet då bokvärlden är väldigt koncentrerad till huvudstaden, men vi gör ju vad vi kan med det vi har, det vill säga bra böcker.

Jag är självklart lite partisk här då jag, som ni säkert vet, är en av de som skriver om bokcirklar och events på enbokcirkelföralla.se som Karin så fint håller ihop. Jag hoppas naturligtvis på att ni röstar på oss. Prisutdelningen kommer att ske på Bokmässan i Göteborg i september.

Se till att rösta på din favorit här!

Kommentarer

 1. Jag har följt debatten om valet av slutkandidater och den innehåller många kloka ord som jag kan hålla med om. Jag kände väl också "jaha, såklart, typiskt" när det visade sig att två utav de tre finalisterna utgörs av bloggkollektiv med bloggar som mer liknar fullt utrustade boksajter än just bloggar. Men å andra sidan gör de ju ett jättebra jobb och det hade varit konstigt att förbigå dem. Men vill minnas att någon klok människa föreslog att till nästa år dela in priset i ett för privata enmansbloggar och ett för de lite större kollektivbloggarna.

  SvaraRadera
 2. AnnCharlott: Ja det tar nog några omgångar innan alla blir nöjda med ett pris som det här :)

  SvaraRadera
 3. Känns som stora giganter. Men det kanske skall vara så?

  SvaraRadera
 4. Monika: Ja det är klart, de är stora av en anledning. Men debatten är väl hur en liten bloggare utanför Stockholm som sliter med det här på sin fritid ska kunna mäta sig med det.

  SvaraRadera
 5. Jo, jag haller med dig. De gor ett kanonbra jobb och jag gillar bade Bokhora och En Bikcirkel For Alla, men de ar ju flera personer. Som AnnCharlott skriver, det kanske vore bra med tva kategorier?

  SvaraRadera
 6. Emma: Ja kategorier är ju alltid kul, vi får se vad de hittar på till nästa år!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…