Fortsätt till huvudinnehåll

Bokpaket

Finns det något härligare än bokpaket? Hämtade just ut Fallet med de försvunna böckerna av en för mig helt okänd författare vid namn Ian Sansom från Massolit förlag.Den utlovar en känslig bibliotekarie som motvilligt dras in i ett försvinnande av 15 000 biblioteksböcker. Jag älskar omslaget! Kanske att det här kan vara något i stil med Ffordes bokdetektiv? Det ska så småningom resultera i en trilogi och jag är oerhört nyfiken på den här boken måste jag säga.

Kommentarer

 1. Den lät ju bra. :D
  Något att lägga i önskelistan.

  SvaraRadera
 2. Annica: Ja det tror jag de! :)

  SvaraRadera
 3. Jag har fått en avi idag. Misstänker starkt att det är den här boken jag har fått. Kan dock inte hämta ut paketet förrens imorgon, så jag håller tummarna och hoppas. Och längtar :)

  SvaraRadera
 4. Frida: Då hoppas vi på ett fint bokpaket imorgon i stället :)

  SvaraRadera
 5. Jag har också fått den. Kul överraskning! :) Jag tror mycket på den!

  SvaraRadera
 6. Linnea: Ja jag har noll förhoppningar så jag hoppas på att vi överraskad!

  SvaraRadera
 7. Jag har faktiskt också fått den, tycker den ser kul ut........

  Har just "läslyssnat" på Nirvanaprojektet från samma förlag, där kommer jag absolut att läsa även del tre även om det började tangera SFgenren på slutet......:-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…