måndag 11 april 2011

Smitning - Dominique Dyens

Det är svårt att berätta om handlingen i en bok där man egentligen inte vill avslöja något för de som ännu inte läst den. En sådan bok tycker jag att Smitning av Dominique Dyens är. Den utspelar sig i och omkring Paris. Den handlar om en kvinna som på ytan är stark och framgångsrik, men som under sitt skal bara vill bli älskad. Stämningen i boken är obehaglig men man kan inte sluta läsa. 

Jag tyckte om den från första stund. Jag kommer in i en känsla av att jag inte vet vart jag är på väg, det är obehagligt men jag måste fortsätta för att se vad som händer. Jag kan inte direkt identifiera mig med kvinnan i huvudrollen, men jag kan ändå förstå hennes ångest och allt som kommer fram som förklarar hennes beteenden och sätt att se på världen. Små hintar här och där leder fram till avslöjanden som ibland är lite väl uppenbara men en hel del är också rätt oväntade. Man blir lite upp- och nedvänd som läsare. 

Vem är det som berättar om vem, egentligen?

Recensionsexemplar till Skövde Bokcirkel från Sekwa Förlag. 

Köp boken här eller här

2 kommentarer:

  1. Handlingen är väldigt oförutsägbar. Intressant berättargrepp tycker jag.

    SvaraRadera