Fortsätt till huvudinnehåll

Pocket och Prassel 5.0

Nu verkar det som att alla som är med i En bok om dagens pocketbyte fått sin hemlige bokvän, och flera har fyllt i en pocketbytesenkät, så det gör även jag:

* Vilken genre eller författare gillar du bäst?

Jag gillar skräck, världslitteratur, fantasy, science fiction, ungdomsböcker och vanliga romaner.

* Vilken genre eller författare är du nyfiken på?

Biografier och deckare är jag dåligt uppdaterad på, är oerhört nyfiken på beach-houselitt!
* Vad har du läst, men tänkt "Aldrig mer!" om..?

långdragna deckarserier. Jag skulle heller inte få för mig att läsa Isfolket eller Grottbjörnens folk.
* Finns det någon författare som du samlar på? Har du allt?

John Ajvide Lindqvist har jag allt av, så även Zadie Smith.

* Finns det någon lista publicerad, över vad du har läst genom åren?

Det enda som finns är tyvärr det som recenserats på bloggen.
* Vad äter du för godis?

Egentligen allt, men älskar saltlakrits och salmiak. Även vit choklad är en hit.
* Naturgodis - ätbart eller inte..?

Jag gillar nötter men inte torkad frukt.
* Dricker du te eller kaffe? Favoriter? Odrickbart?

Jag älskar te. Jag har fördruckit mig på rött te, annars gillar jag allt. Kaffe dricker jag också, gillar det mesta där med.
* Hobby?

Utöver att hamstra böcker? Jag gillar att blogga och skriva. Har även påbörjat ett litet trädgårdsintresse på min lilla balkong.

* Favoritfilm?

Oj, jag gillade verkligen Black Swan och King's speach, för att ta något som jag sett nyligen.
* Favoritmusik?

Muse, Queens of the Stoneage, Them Crooked Vultures, Led Zeppelin, Tool, Incubus
* Stjärntecken? Favoritfärg?

Jungfru, jag gillar alla färger men säger alltid grön på sådana här frågor för att vara konsekvent.
* Samlar du på något?

Olästa böcker :)

* Har du någon önskebok?

Jag önskar mest något jag aldrig hört talas om men som jag kommer älska eller en utmanande genre som jag aldrig skulle läsa annars

* Vilken är den bästa bok som du har gett bort?

Jag gav idag bort Hungespelen till en tjej som aldrig hört talas om den, men hon blev väldigt glad.

Kommentarer

  1. Då ska vi se vad vi kan tänkas knåpa ihop till dig. Bloggen kommer att lusläsas och synas i alla sömmar....Hälsningar från din hemliga pocket&prassel vän.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…