Fortsätt till huvudinnehåll

Min första dag med Kindle

Ni som följer mig på Twitter vet mer än väl att jag inväntat en efterlängtad Kindle i veckan (då den första var trasig) och igår kom den. Många av er har önskat rapport och här kommer en första överblick. 

En fredagkväll innebär allt som oftast en ganska trött men glad stämning i mitt sinne, igår var inget undantag. Ett glas rött hälldes upp direkt och Kindle startades upp. Jag har inte köpt något till den utan jag har enbart en testperiod på New York Times Book Review på 14 dagar. Jag läste således några recensioner  utan att ens behöva ställa ner vinglaset då jag kunde hålla Kindle och bläddra i en och samma hand. Utomordentlig bekvämlighet måste jag säga! Jag läste bland annat en trevlig recension av We had it so good av Linda Grant. Det fanns några ord som jag inte visste betydelsen på, jag pilade snabbt upp till ordet och fick, utan att behöva trycka på något, upp en förklaring från den förinstallerade Oxford dictionary. Ville jag veta mer om ordet kunde jag trycka på en knapp och komma direkt till den sidan i ordboken. Ville jag sedan tillbaka till min text tryckte jag på "back" och så var jag åter på samma sida. När jag slår på Kindle idag har redan den här veckans nummer anlänt så nu har jag en helt ny hög med recensioner att läsa, bland annat en om Hustvedts Summer without men. Visst, man kan läsa artiklarna online, men det lockar ju till att man pillar med bloggar, twitter och facebook. Och jag tycker inte att det är bekvämt att läsa på en datorskärm. Och det är, så vitt jag vet, omöjligt att som svensk få hem tidningen i brevlådan, speciellt som idag då jag till och med fick den en dag för tidigt. 

Idag sitter jag med en vanlig pappersbok och stör mig lite på att jag måste ställa ner min tekopp för att bläddra. Däremot räckte ju tekoppen något längre än vad vinglaset gjorde igår...

Kommentarer

 1. Alltid lika roligt att läsa dina inlägg. Här dröjer det nog lite innan det blir en läsplatta.

  SvaraRadera
 2. mimmi: Tack va snäll du är! Ja jag har ännu inte läst en bok på den, det känns som att det blir den största utmaningen.

  SvaraRadera
 3. Ordbok att bara klicka på hade varit riktigt bra. Har du läst Linda Grant? Lite sugen!

  SvaraRadera
 4. O: Ja det är fantastiskt smidigt! Jag blev mycket intresserad av Grant när jag läste recensionen, går helt klart upp på e-bokönskelistan

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…