Fortsätt till huvudinnehåll

Man Booker International Prize 2011

Listan på nomineringar är lång, men jag har ändå kollat igenom den för att se vad det finns för spännande (den bok som intresserar mig mest står alltså efter namnen):


 • Wang Anyi (China) - The song of everlasting sorrow
 • Juan Goytisolo (Spain) - A Cock-eyed comedy
 • James Kelman (UK) - How late it was, how late
 • John le Carré (UK) Har tydligen avsagt sig nomineringen?
 • Amin Maalouf (Lebanon)  - Samarkand
 • David Malouf (Australia) - Edmondstone Street 12
 • Dacia Maraini (Italy) - Colomba
 • Rohinton Mistry (India/Canada) - En familjeangelägenhet (har jag haft i bokhyllan i några år)
 • Philip Pullman (UK) Har redan läst Den mörka materian-trilogin som är fantastiskt bra. 
 • Marilynne Robinson (USA) - Gilead
 • Philip Roth (USA) - Indignation
 • Su Tong (China) - Har läst (och älskat!) Binu och den stora muren. Läser gärna mer av honom.  
 • Anne Tyler (USA) - Påminnerskan

Flera namn känns igen, några har jag läst och några harjag aldrig hört talas om. Jag hoppas lite på Su Tong då jag tycker att han är en fantastisk berättare som i Binu och den stora muren skapade en enorm känsla av att vara en del av ett historiskt Kina. Jag blir dock nyfiken på samtliga nominerade, eller vad säger ni?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…