måndag 4 april 2011

Läget 11-04-04

Har redan läst 3 böcker i april, men recensioner kommer upp först om en vecka då dessa böcker ska cirklas om först. 

Harens år - Arto Paasilinna Skövde bokcirkel 10/4 (recension kommer 10/4)
Smitning - Domonique Dyens Skövde bokcirkel 10/4 (recension kommer 11/4)
En dåre fri - Beate Grimsrud Skövde bokcirkel i samarbete med Skövde stadsbibliotek 11/4 (recension kommer 12/4). 

Det är fullt upp med olika bokevenemang, både lokalt och globalt. Man booker international prize var jag så snabb på att lista att jag helt missade att jag faktiskt har en bok till av Su Tong, dvs. Raise the red lantern. Vargas Llosa kommer till bokmässan och jag måste genast ge mig på en ny bok av honom, för inte räcker det väl med att ha läst en? Och vad ska jag ha med mig/på mig på bokmässan? Shaun Tan vann årets ALMA, ännu en som jag vill kolla upp. Och så var det något mer pris...just det, Orange prize for Fiction som jag inte ens hunnit kolla på än. 

Ja just det, filmatiseringen av Tomorrow when the war began kommer inte till Sverige, tycker även att Norwegian wood fått oförskämt dåligt utrymme på biograferna. 

Myrorna har öppnat i stan och jag är överväldigad över att kunna ge bort böcker samt köpa nya billiga. Jag är lite förargad över att det enbart finns en bokhandel i Skövde, vilket dessutom är en akademibokhandel, och tycker helt klart att Pocketshop borde komma hit. 

Jag har nu under en längre tid bara läst "måste"-böcker så nu vet jag inte ens vad jag ska ge mig på. 

4 kommentarer:

  1. Hannele: Nej verkligen inte, det händer mycket!

    SvaraRadera
  2. Jag var och kollade in Myrorna igår. Helt klart mycket snyggt med de färgsorterade bokhyllorna, men inte så praktiskt om man letar efter en speciell författare... /Therese

    SvaraRadera
  3. Holly: nej helt klart och det tar ju en stund att leta igenom allt!

    SvaraRadera