Fortsätt till huvudinnehåll

Böcker om balkongträdgård?

Jag har just haft föräldrar på besök vilket bland annat resulterade i att balkongdörren nu kan stängas igen från utsidan. Eftersom vi har två katter har vi tidigare inte kunnat sitta där men nu är det fritt fram. Jag funderar nu på om ni där ute kan ha några bra boktips på böcker som behandlar just att odla lite blommor, grönsaker och örter i kruka på sin balkong. En snabb koll på nätet leder mig fram till dessa:
Växter för balkong och uterum av Gunnel Carlson från TV-programmet Gröna rum. Är det någon som känner till dessa böcker? Är de bra? Eller har ni några andra tips?


Kommentarer

 1. Balkong & Uterum är till (för) stor del i mitt tycke om större eller inglasade balkonger samt inredningstips. Jag som är extremt förtjust i min balkong och vill maximera lummigheten måste ändå förhålla mig till en oinglasad yta på ca 140x140 cm. Inredningstipsen kan jag gärna vara utan. Vill mest ha fakta och historik och växter.

  Vad jag har gjort är dels gått Studiefrämjandets balkongodlarkurs (i know, nerdy!) och läst på i växt/trädgårdsböcker som inte är specifikt inriktade mot balkong. De brukar vara mer matnyttiga. Alltså rosbok för rosor, pelargonbok för pelargoner. Man kan då själv räkna ut vad som passar för ens begränsade förutsättningar. Denna strategi leder till en enormt tung bibliotektskasse att bära hem men det var det värt! Kan också rekommendera att läsa på forumet på Odla.nu. Brukar också följa http://miesbalkong.blogspot.com/ för inspiration. Och slutligen brukar jag ladda hem avsnitt av underbara BBC's Gardener's World http://www.gardenersworld.com/. För planeringen av placering gjorde jag en ritning innan jag började för att maximera mina ytor på bästa sätt.

  Lycka till och njut av din grönska till en god bok!

  SvaraRadera
 2. Tjejernas trädgårdsbok tar upp grönsaksodling efter olika säsonger och berättar då både hur man sår bäst på friland och i kruka. Allt med olika svårighetsgrad.

  SvaraRadera
 3. Fröken S: Då ska jag kolla upp, tack!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

TemaTisdag: London

London säger ni? Ja där har jag varit och det såg ut lite så här:Detta inlägg är en del i Boktimmens tematisdagar, ett fristående initiativ i samband med #blogg100