Fortsätt till huvudinnehåll

Tyskspråkigt på bokmässan 2011

I torsdags annonserades de författare som kommer att gästa bokmässan gällande det tyskspråkiga temat. Som bokbloggsambassadör fick jag ta del av pressmeddelndet redan innan annonserandet skedde på bokmässan i Leipzig men har inte hunnit ta mig igenom det förrän nu. Många av mina ambassadörskolleger har redan publicerat pressemddelandet i sin helthet så jag gör inte det. Däremot tänkte jag se över vad jag kan tänkas vara intresserad av att läsa av respektive författare. 

TYSKLAND

Cornelia Funke - Tjuvarnas Herre, Reckless, Bläck-serien
Felicitas Hoppe - Pigafetta, Paradis
Clemens Meyer
Benedict Wells - En vecka i Berlin (utkommer i höst)
Terézia Moras
Silke Scheuerman - Timmen mellan hund och varg, 
Nadia Budde
Nora Gomringer
Arne Bellstorf
Uwe Timm - I skuggan av min bror (redan läst), Upptäckten av currywursten
Markus Heitz - Dwarves
Nina Hagen - Bekännelser (utkommer i höst)
Kristina Maidt-Zinke 
Thomas Steinfeld - En stor man

ÖSTERRIKE

Anna Mitgutsch - Upptucktelsen, Utanför
Bettina Baláka
Angelika Reitzer
Dimitré Dinev
Rachel von Kooij
Doron Rabinovici - The search for M
Richard Obermayr
Wolfgang Petrisch
Friedrich Buchmayr

SCHWEIZ

Peter Stamm - Agnes, When we lived in uncles hat
Dorothee Elmiger
Melinga Nadj Abonji
Gabrielle Alioth
Peter von Matt


Ja listan blev inte allt för lång, mest för att de flesta inte publicerats på svenska. Men jag ska börja kolla upp det lilla som finns. 

Kommentarer

 1. Många intressanta namn!
  Jag får se om det blir någon liten ledig stund från min monter så jag kan gå och lyssna på någon av dem!

  SvaraRadera
 2. Trots att jag läst tyskt sedan i höstas är där inte många bekanta namn. Bara Uwe Timm och Silke Scheuermann. Vitsen med att de kommer till Sverige måste väl ändå vara att det översätts lite böcker av dem?

  SvaraRadera
 3. Monika: Ja hoppas du får lite tid över :)

  Mimmi: Ja visst kan man tycka att det inte är nån vits om vi inte kan ta del av deras verk?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…