onsdag 9 mars 2011

Regn och Åska - Håkan Lindquist

Oscar åker med sin mamma till Tallin på sommarlovet. Där träffar han en annan pojke vid namn Rein och de blir genast förälskade. Efter ett par dagar (och nätter) ihop vet de att de hör ihop. 

Här tänker jag genast "men va, man träffas inte bara sådär och hör ihop" och tycker det är lite smått osannolikt. Men i nästa stund tänker jag att varför inte? Varför måste alla böcker alltid handla om hur svår kärleken är och att det bara krånglar hela tiden?Då går det genast mycket bättre.

När Oscar måste tillbaks till Sverige berättar han om sin nya kille för sina vänner. Den där extrema längtan efter något som är för långt bort infinner sig, där Oscar bara måste göra allt i sin makt för att få vara med sin kärlek.

Däremot tycker jag att slutet faller rätt platt, det hände liksom inget. Kommer det komma en fortsättning på berättelsen kanske? När de två killarna blir anfallna i Tallin får jag för mig att det kommer sluta på ett hemskt sätt. När Reins kompis frågar ifall de inte ska vänsterprassla så tror jag att det kommer att bli ett triangeldrama, men det händer inget där heller. Oscars två kompisar får inte ens ihop det, vilket det hintas lite om. Det händer i stort sätt ingenting. 

Men det är en ganska öppen kärlekshistoria som är fin och stundtals är väldigt erotisk.Det är en bra ungdomsbok om just första kärleken och sex. Även om det handlar om två killar så passar det ändå alla typer av relationer mellan två människor. Jag hoppas bara att ungdomar vågar ta sig an den, det lite smått avslöjande omslaget till trots. 

4 kommentarer:

 1. Men vadå – man kan väl visst träffas bara så där och veta att man hör ihop! Ibland så håller det åtminstone i 14 år för folk som känner så.

  Låter som en bra bok annars.

  SvaraRadera
 2. Ja det är väl de jag menar, jag ångrade mig ju!

  SvaraRadera
 3. lite nyfiken på den. Sitter med förlaget, så jag tänkte nog ta mig ett ex att läsa :)

  SvaraRadera
 4. Karin: Det tycker jag att du ska göra :=

  SvaraRadera