torsdag 17 mars 2011

Murakami x3

När annonserandet om att Murakamis IQ84 kommer på svenska slog bloggvärlden i höstas var det en enad kår som skrek "ÄNTLIGEN!" men vad händer nu då? Del ett och två är nu ute, inte en enda bloggare har skrivit om att de köpt dem eller recenserat dem. Är det helt plötsligt ingen som är intresserad längre eller har ni glömt? Jag tänker läsa i alla fall Fågel som vrider upp världen och gärna även Kafka på stranden innan jag går på det senaste, det är min ursäkt och vad är er?

Det som bloggvärlden dock verkar hålla fast vid är engagemanget gällande just Fågeln som vrider upp världen inför P1:s bokcirkel. Folk har från alla håll och kanter börjat blogga om detta. Själv började jag igår och 50 sidor in i boken är jag beroende. Jag har längtat efter boken hela dagen. Nu återstår det att se hur många som hänger kvar till slutet, första 149 sidorna kommer att diskuteras på måndag 21/3. 

Sedan finns det några som observerat att filmatiseringen av Norwegian Wood har premiär imorgon 18/3. Jag surfade in på SF:s hemsida, valde min lokala bio och kollade på kommande filmer. Där stod den med och jag blev väldigt glad. Jag bjöd sambon på dejt och såg fram emot det enormt mycket. Nu när jag ska boka biljetter visar det sig att den inte alls kommer att visas i den här skitstaden och min helg är förstörd. Tack för det SF!

8 kommentarer:

 1. Jag ska läsa IQ84 så småningom. Kanske i sommar.Just nu är bokhögen alldeles för hög.

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt beställt rec.ex. av 1Q84, men de har inte kommit än. Ska nog definitivt läsa och blogga genast de kommer. Ser oerhört mycket fram emot att läsa hela åbäket :)
  Har läst 11 eller 12 av Murakamis böcker hittills, och gillade just The Wind-Up Bird Chronicle bäst av dem alla.

  SvaraRadera
 3. Recensionsdatum har dessutom inte varit ännu så det kanske är därför det är lite tyst. Plus att det tar en liten stund att läsa dem... Jag har läst den ena och tar nu en liten paus till bok 2.

  SvaraRadera
 4. bokstödet: då tänker vi likadant :)

  Mathias: Det är så trist när böckerna inte kommer, man vill ju inte gå och köpa heller.

  Boktoka: Jag hade ingen aning om recdatum, såg bara att den nu finns att köpa. Jag var mer ute efter att folk la upp bilder på att den äntligen kommit osv.

  SvaraRadera
 5. Visst är det folk som köpt de böckerna(som jag tex). Gäller bara att leta lite mer. Dock har jag missat orsaken till varför alla läsa fågeln som vrider upp världen nu av alla tidpunkter.

  SvaraRadera
 6. Bror: Ja jag tycker mest att det ska bli kul att höra vad Babben tycker om boken :)

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. haha är hon med på det tåget också. Jag ska nog hålla mig ifrån p1s bokcirkel iaf. Jag känner inte att den är så aktuell för mig.

  SvaraRadera