Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens I-landsproblem
När jag äter min frukost på morgonen gillar jag att sitta och läsa en stund, både när jag äter och efteråt. Nu när våren närmar sig har solen börjat titta fram allt tidigare och nu har jag den rakt i ansiktet vid frukostätandet. Tidigare i veckan har jag läst en inbunden bok vilket gjort att jag kunnat hålla den framför ansiktet och täcka för solen. Men nu började jag läsa en pocket, och den täcker inte alls bra utan jag får solen i ögonen! Jag vill inte dra ner persiennerna eller flytta på mig, vad tusan ska jag göra? Pocketförbud vid frukostbordet?

Kommentarer

 1. Du ka ju alltid göra en big brother; ha solglasögon på dig inne! Det skulle jag göra i alla fall :)

  SvaraRadera
 2. jag slappnar av och njuter av ljuset :)

  SvaraRadera
 3. Frida: Ja det fungerar ju om jag har linser, men inte så bra om jag har glasögon!

  Hannele: ja jag försöker, men då kan jag ju itne läsa!

  SvaraRadera
 4. Du får ju förstås stiga upp tidigare... :)

  SvaraRadera
 5. Lotta: ja fast jag går ju alltid till jobbet samma tid, så jag sitter ju där till 7:40

  SvaraRadera
 6. Såså...daddy's home:
  ha en solskärm i beredskap på stolen bredvid.

  SvaraRadera
 7. Attans, jag som tyckte jag kom på något bra. Skaffa tjockare gardiner alt. dubbla gardiner, så solens strålar inte tar sig igenom lika mycket. Det var väl bra!? DÄr har vi lösningen tror jag :)

  SvaraRadera
 8. Eller stå ut, det är också en effektiv lösning ^^

  SvaraRadera
 9. Calle: Kan man köpa de på Willys eller?

  Frida: Ja du är nåt på spåren där

  Joel: eller så står du i vägen för solen?

  SvaraRadera
 10. Lyssna på en ljudbok så kan du njuta av solen samtidigt :-)

  SvaraRadera
 11. Mimmi: ja jag kan äta i vardagsrummet, men de känns inte lika bra.

  Erika: Det var nog den bästa idén hittills!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…