Fortsätt till huvudinnehåll

Bokfrossa på Myrorna

Idag öppnade Myrorna i stan och som en trogen bokmal måste man ju kolla in boksortimentet. Och vilket sortiment sen! Sorterat efter färg! Här är min skörd:

Jag gick in i nån trans så jag minns inte ens vad jag köpte. Uppdatering på det kommer senare. Under tiden kan ni ju roa er med att gissa vilka det är, nio stycken allt som allt.


*UPPDATERING*

Listan ser ut som följer:

New York-trilogin - Paul Auster
Orakelnatten - Paul Auster
Vad jag älskade - Siri Hustvedt
Girlfriend in a coma - Douglas Coupland
Microslavar - Douglas Coupland
Kärlekens historia - Nicole Krauss
Invasion! - Jonas Hassen Khemiri
Naiv.Super - Erland Loe
Upptäckten av currywursten - Uwe Timm

15kr styck....

Kommentarer

 1. Jag älskar att gå på Myrorna och rota. Men jag kommer alltid hem med en hög som läggs på högen som redan finns och en viss ångest uppstår.Det är lätt att blir frestad när det är billigt.Pocket 15,- tex. Jag går förbi Myrorna varje dag när jag går till jobbet.

  SvaraRadera
 2. Ja jag funderar på att donera lite också. För att få plats i hyllorna...

  SvaraRadera
 3. Det ser ut som du köpte en del från den gula sektionen.Vågar mig dock inte på någon gissning.

  SvaraRadera
 4. Mimmi: hahaha ja det är nog möjligt. Jag stod o tänkte på att jag va ovanligt osugen på den svarta...

  SvaraRadera
 5. Och vilka bra fynd du gjorde sen! hälsar den som älskar Auster/Hustvedt/Krauss och Khemiri ;)

  SvaraRadera
 6. Holly: JA fördomsfull som man är så trodde jag det skulel finnas Harlequinböcker, deckare och annat tjafs. Hade aldrig kunnat tro att det fanns sådana pärlor. Och Coupland som jag jagat i 10 år lixom.

  SvaraRadera
 7. Vilka fynd! Härligt när fördomarna kommer på skam :-)

  SvaraRadera
 8. Den besatta: ja verkligen, ingen är gladare än jag! =)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…