Fortsätt till huvudinnehåll

Bokfrossa på Myrorna

Idag öppnade Myrorna i stan och som en trogen bokmal måste man ju kolla in boksortimentet. Och vilket sortiment sen! Sorterat efter färg! Här är min skörd:

Jag gick in i nån trans så jag minns inte ens vad jag köpte. Uppdatering på det kommer senare. Under tiden kan ni ju roa er med att gissa vilka det är, nio stycken allt som allt.


*UPPDATERING*

Listan ser ut som följer:

New York-trilogin - Paul Auster
Orakelnatten - Paul Auster
Vad jag älskade - Siri Hustvedt
Girlfriend in a coma - Douglas Coupland
Microslavar - Douglas Coupland
Kärlekens historia - Nicole Krauss
Invasion! - Jonas Hassen Khemiri
Naiv.Super - Erland Loe
Upptäckten av currywursten - Uwe Timm

15kr styck....

Kommentarer

 1. Jag älskar att gå på Myrorna och rota. Men jag kommer alltid hem med en hög som läggs på högen som redan finns och en viss ångest uppstår.Det är lätt att blir frestad när det är billigt.Pocket 15,- tex. Jag går förbi Myrorna varje dag när jag går till jobbet.

  SvaraRadera
 2. Ja jag funderar på att donera lite också. För att få plats i hyllorna...

  SvaraRadera
 3. Det ser ut som du köpte en del från den gula sektionen.Vågar mig dock inte på någon gissning.

  SvaraRadera
 4. Mimmi: hahaha ja det är nog möjligt. Jag stod o tänkte på att jag va ovanligt osugen på den svarta...

  SvaraRadera
 5. Och vilka bra fynd du gjorde sen! hälsar den som älskar Auster/Hustvedt/Krauss och Khemiri ;)

  SvaraRadera
 6. Holly: JA fördomsfull som man är så trodde jag det skulel finnas Harlequinböcker, deckare och annat tjafs. Hade aldrig kunnat tro att det fanns sådana pärlor. Och Coupland som jag jagat i 10 år lixom.

  SvaraRadera
 7. Vilka fynd! Härligt när fördomarna kommer på skam :-)

  SvaraRadera
 8. Den besatta: ja verkligen, ingen är gladare än jag! =)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…