Fortsätt till huvudinnehåll

Reapaket nr 2 och 3

Nu har allt anlänt, både från Bokus och Adlibris. 13 böcker till utöver de 11 från i tisdags och 9 från igår (varav 3 faktiskt inte var till mig). Bokhögarna talar nog för sig själva


En Murakami smög sig in i beställningen också, till radiocirkeln som börjar i mars.

Kommentarer

 1. Oj, det var många! Och några väldigt tjocka böcker, ser jag!

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte riktigt vad som hänt men tegelstenar har börjat leta sig in i mina högar de senaste månaderna

  SvaraRadera
 3. Kul att se att det är fler än jag som storhandlat.

  SvaraRadera
 4. Det ser så härligt ut! Jag har inte varit i närheten av en fysisk bokhandel alls i veckan. Kanske imorgon? /Therese

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Lyran: Visst känns det skönt att se andras högar så man inte känner sig helt ensam? =)

  Holly: det var rätt galet på AB första timmen i onsdags. jättekul att se allt folk som handlade

  SvaraRadera
 7. Härliga högar du fått ihop.

  SvaraRadera
 8. Hur ska du hinna läsa allt det där? ;)

  SvaraRadera
 9. Mimmi: Visst har jag? =)

  Hannele: Ja bokrean går ju nästan före julafton i glädjerus för en bokmal :)

  Karin: Jag tycker att du ställer orelevanta frågor ;)

  Boktokig: Ja jag blir faktiskt glad bara av att se bilden :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…