söndag 20 februari 2011

Böksöndag - händer i veckan

I morgon måndag den 21/2 kommer jag tillsammans med Therese/Holly Hock att prata om bokbloggar, bokcirklar samt ge boktips på Skövde stadsbibliotek. 

På bibliotekets hemsida kan man läsa om evenemanget som kallas Mångsidiga Måndagar - Nytt LÄS-år. Det börjar klockan 19:00, är helt gratis och kräver ingen föranmälan. 

Hur gick det här till då? Jo, jag och Therese startade Skövde Bokcirkel för att vi ville diskutera intressanta böcker med likasinnade samt få nya boktips. Vi satte upp en lapp på bibliotekets anslagstavla som bibliotekarien Tove fick syn på. Hon blev nyfiken på vår cirkel då de själva tänkt starta en och tog kontakt. Jag berättade lite om cirkeln och efter någon vecka kom det ett mail från bibliotekschefen Anna som bjöd in oss till det här evenemanget. Självklart tackade vi ja och det ska bli riktigt roligt. 

Vad kommer vi att ta upp då? Ja vi kommer berätta om varför vi har bokbloggar, hur det fungerar, varför vi tycker att det är viktigt och berätta lite om hur man startar egen och läser/hittar bloggar. Vi kommer även berätta om vår nystartade bokcirkel samt berätta lite om hur man själv kan starta en cirkel med bland annat enbokcirkelförallas hjälp. Slutligen kommer vi ge temabaserade boktips. 

Jag hoppas att ni som kan kommer att vara där, för er andra kommer det ett sammanfattande inlägg efteråt. 

5 kommentarer:

 1. Ser mycket fram emot att läsa vad ni har haft för er.

  SvaraRadera
 2. mimmi: Va kul, ska även försöka få nån till att ta lite bilder.

  SvaraRadera
 3. Väldigt trevligt att höra och läsa om dessa aktiviteter- och kul om det blir blider av det också. Ser fram emot nyhter på era bloggar!! Lycka till med dessa fina projekt!

  SvaraRadera
 4. Vad spännande det ska bli att följa er i detta.

  SvaraRadera