söndag 20 februari 2011

Boksöndag - Bokrea 2

Som en motpol till mitt tidigare inlägg måste jag rapportera om dagens Böcker med Lotta Olsson i DN:s Söndagsdel. Olsson skriver en krönika med namnet: Bokrean som ungdomens glädje som, till skillnad från artikeln jag läste tidigare idag, handlar om fascinationen av fenomenet Bokrea.


Lotta Olsson skriver att det är romantiskt och skapar en viss känsla, att gå upp i ottan och trängas med andra bokälskare och hon skriver på ett lustigt sätt om hur flera böcker bara råkar hamna i kundkorgen för att sedan följa med hem.


För är det inte det här som det handlar om? Det är inte ofta man köper en hel hög med böcker på en gång som man sedan måste släpa med sig och förbanna att den är så tung. Och är det inte fantastiskt mysigt att se alla människor som går runt med gigantiska adlibrispaket eller färgglada bokreapapperskassar från den lokala boklådan. Är det inte underbart pirrigt att få reakatalogen i näven och sedan sitta och pricka för alla böcker man bara måste ha? Och seriöst, är det inte hur bra som helst att köpa billiga bilderböcker till sina barn och kanske få med sig ett eller anat fackboksfynd i form av en världsatlas, en bok om någon gammal kung eller ordbok?


Lotta Olsson bjuder även på lite reatips så som Spill, Drottningoffret och Den döende detektiven. Kanske något mainstream och för enkla tips som de flesta nog kan hitta själva men det förlåter jag eftersom Bonniers klassikerboxar fick stort utrymme och att även Drottningen vänder blad finns med band tipsen.


Tack Lotta Olsson, nu är jag glad igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar