Fortsätt till huvudinnehåll

Bokrea 2011

Nu ska jag försöka reda ut vad jag hittat på rean i år. Jag satsade på engelska fynd känns det som (även om vissa var slutsålda):


Who's sorry now - Howard Jacobson
Man in the dark - Paul Auster
Children of the night - Dan Simmons
Den döda älskarinnan - Théophile Gautier
Antigone - Sofokles
En gränslös kärlekshistoria - Aino Trosell
Märkta kort: 31 noveller - Charles Bukowski


Och så självklart Bonniers fantastiska samlarboxar med 5 ungdomsklassier i varje:De så kallade flickrumsklassikerna:

Alice i Underlandet - Lewis Carrol
Den hemliga trädgården - Frances Hodgson Burnett
Pappa Långben - Jean Webster
Unga kvinnor - Louisa May Alcott
Agnes Cecilia – en sällsam historia - Maria Gripe

Äventyrsklassikerna:

Robinson Crusoe - Daniel Defoe
Skattkammarön - Robert Louis Stevenson
Robin Hood - Rosemary Sutcliff
Jorden runt på 80 dagar - Jules Verne
De tre musketörerna - Alexandre Dumas

Jag hade även beställt Ladies of grace adieu av Susanna Clarke (Jonathan Strande & Mr. Norrell) samt How to talk to a widower av Jonathan Tropper men dessa var helt slut på förlaget. Jag är extremt sugen på Clarkes bok så det får nog bli en pocketupplaga av den i alla fall. Troppers bok finns med på svenska i rean och kommer som svensk pocket i maj så ingen panik där heller.

Jag har bläddrat lite i Akademibokhandelns katalog, som har ett intressant ta 4 betala för 3-erbjudande under reans första timme, men har inte blivit så intresserad av den än. Jag tycker det är lite dyrt när böckerna kostar upp emot en hundring när de kommer i pocket inom en månad eller två. Jag har dock ett litet intresse för Siri Hustvedts Sorgesång och Lindgrens Nåden har ingen lag. Jag inväntar även Åhléns katalog, de brukar ha en del unikt i sitt utbud.

Vad har ni köpt?


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…