Fortsätt till huvudinnehåll

Bokrea 2011

Nu ska jag försöka reda ut vad jag hittat på rean i år. Jag satsade på engelska fynd känns det som (även om vissa var slutsålda):


Who's sorry now - Howard Jacobson
Man in the dark - Paul Auster
Children of the night - Dan Simmons
Den döda älskarinnan - Théophile Gautier
Antigone - Sofokles
En gränslös kärlekshistoria - Aino Trosell
Märkta kort: 31 noveller - Charles Bukowski


Och så självklart Bonniers fantastiska samlarboxar med 5 ungdomsklassier i varje:De så kallade flickrumsklassikerna:

Alice i Underlandet - Lewis Carrol
Den hemliga trädgården - Frances Hodgson Burnett
Pappa Långben - Jean Webster
Unga kvinnor - Louisa May Alcott
Agnes Cecilia – en sällsam historia - Maria Gripe

Äventyrsklassikerna:

Robinson Crusoe - Daniel Defoe
Skattkammarön - Robert Louis Stevenson
Robin Hood - Rosemary Sutcliff
Jorden runt på 80 dagar - Jules Verne
De tre musketörerna - Alexandre Dumas

Jag hade även beställt Ladies of grace adieu av Susanna Clarke (Jonathan Strande & Mr. Norrell) samt How to talk to a widower av Jonathan Tropper men dessa var helt slut på förlaget. Jag är extremt sugen på Clarkes bok så det får nog bli en pocketupplaga av den i alla fall. Troppers bok finns med på svenska i rean och kommer som svensk pocket i maj så ingen panik där heller.

Jag har bläddrat lite i Akademibokhandelns katalog, som har ett intressant ta 4 betala för 3-erbjudande under reans första timme, men har inte blivit så intresserad av den än. Jag tycker det är lite dyrt när böckerna kostar upp emot en hundring när de kommer i pocket inom en månad eller två. Jag har dock ett litet intresse för Siri Hustvedts Sorgesång och Lindgrens Nåden har ingen lag. Jag inväntar även Åhléns katalog, de brukar ha en del unikt i sitt utbud.

Vad har ni köpt?


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…