onsdag 19 januari 2011

Forum för Prosa och Poesi 2011 del 1

Nu börjar det närma sig årets första Forum för Poesi och Prosa i lilla Skövde. den 31/1 anländer Temat för den här gången är "Det öde landet" och författarna som deltar är Steve-Sem Sandberg och Helena Granström. 

Steve Sem-Sandberg behöver nog ingen ingående presentation, men för att friska upp minnet på er så vann han Augustpriset 2009 för sin roman De fattiga i Lodz som skildrar ett utsatt ghetto under andra världskriget. Han är aktuell med Tre romaner, en nyutgåva av de tre romanerna Theres, Allt är förgängligt och Ravensbrück. Alla tre skildrar tre skrivande kvinnorsöden, Ulrike Meinhof, Lou Andreas Salomé samt Milena Jesenká. Jag läser just nu Theres, återkommer inom kort med en recension. 

Helena Granström är en ung författarinna vars fjärde bok kommer ut i januari i år. Den heter Infans,en bok som ska "utforska språkets och bildkonstens gränser, men också frågor kring mänsklig närhet och vad det innebär att vara vuxen." enligt förlaget Natur & Kultur. Jag tänker läsa Osäkerhetsrelationen som kom ut 2010 och alldeles nyss släpptes som pocket. 

Ni som har vägarna förbi, det kostar 50:- och börjar kl 19:00 på Stadsbiblioteket i Skövde den 31/1. 

1 kommentar: