söndag 2 januari 2011

Bokcirkelenkät

Då jag och Holly Hock tänker starta en bokcirkel i vår del av landet har vi satt ihop en liten enkät för att våra blivande cirklare ska få lite mer hum om vilka vi är. Här kommer Hollys svar:

1. Varför har du en bokblogg?
Framförallt för att jag älskar böcker och att prata om, diskutera och skriva om dem i alla dess former. Genom bloggen träffar jag dagligen många andra likasinnade. Perfekt för en socialt sinnad bokäventyrare!

2. Senast lästa bok?
Tomorrow, When the War Began av John Marsden. Resten av böckerna i Tomorrow-serien ligger här hemma och väntar, redo att läsas.

3. Vad läser du helst?
Brittiskt, amerikanskt, australiensiskt, indiskt. Engelskspråkigt i alla dess former. Några favoritförfattare är Siri Hustvedt, Jeanette Winterson, Paul Auster, Sarah Waters, J K Rowling, Haruki Murakami men också Kerstin Ekman, Jonas Hassen Khemiri och Sara Stridsberg.

4. Vilken bok ser du fram emot nästa år?
Jag ser jättemycket fram emot Hustvedts A Summer Without Men och Haruki Murakamis 1Q84. Jag ser också fram emot att bli överraskad och upptäcka nytt.

5. Om du skulle vara med i Robinson, vilken bok skulle du inte klara dig utan?
Solklart, Lighthousekeeping av Jeanette Winterson.

6. Vilken litterär karaktär skulle du vilja äta middag med?
Det är svårt att välja en tycker jag. Det skulle vara jätteintressant att träffa Luna Lovegood och miss Marple. Lily Dahl verkar också otroligt sympatisk och spännande.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera