Fortsätt till huvudinnehåll

Bokcirkelenkät

Då jag och Holly Hock tänker starta en bokcirkel i vår del av landet har vi satt ihop en liten enkät för att våra blivande cirklare ska få lite mer hum om vilka vi är. Här kommer Hollys svar:

1. Varför har du en bokblogg?
Framförallt för att jag älskar böcker och att prata om, diskutera och skriva om dem i alla dess former. Genom bloggen träffar jag dagligen många andra likasinnade. Perfekt för en socialt sinnad bokäventyrare!

2. Senast lästa bok?
Tomorrow, When the War Began av John Marsden. Resten av böckerna i Tomorrow-serien ligger här hemma och väntar, redo att läsas.

3. Vad läser du helst?
Brittiskt, amerikanskt, australiensiskt, indiskt. Engelskspråkigt i alla dess former. Några favoritförfattare är Siri Hustvedt, Jeanette Winterson, Paul Auster, Sarah Waters, J K Rowling, Haruki Murakami men också Kerstin Ekman, Jonas Hassen Khemiri och Sara Stridsberg.

4. Vilken bok ser du fram emot nästa år?
Jag ser jättemycket fram emot Hustvedts A Summer Without Men och Haruki Murakamis 1Q84. Jag ser också fram emot att bli överraskad och upptäcka nytt.

5. Om du skulle vara med i Robinson, vilken bok skulle du inte klara dig utan?
Solklart, Lighthousekeeping av Jeanette Winterson.

6. Vilken litterär karaktär skulle du vilja äta middag med?
Det är svårt att välja en tycker jag. Det skulle vara jätteintressant att träffa Luna Lovegood och miss Marple. Lily Dahl verkar också otroligt sympatisk och spännande.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

TemaTisdag: London

London säger ni? Ja där har jag varit och det såg ut lite så här:Detta inlägg är en del i Boktimmens tematisdagar, ett fristående initiativ i samband med #blogg100