Fortsätt till huvudinnehåll

Bokcirkel Skövde

Vi vill starta en bokcirkel -
   vill du vara med?Vi heter Metta Karlsson och Therese Granlund och vi läser mest svenska och utländska romaner.
Vi har också varsin bokblogg: http://bockerbockerbocker.blogspot.com och http://www.hollyhock-therese.blogspot.com. Läs gärna mer om vår läsning där.

Vi träffas första gången i Skövde den 16 januari kl. 15.00.

Välkommen att kontakta oss! / Metta och Therese

Kommentarer

 1. Wow vad mycket som händer i Skövde! :-)

  Jag har faktiskt köpt sista delen av Harry Potter-serien just i Skövde, eftersom det var där vi råkade passera på väg genom Sverige just den dag då boken släpptes.

  Lycka till med bokklubben!

  SvaraRadera
 2. Hallå! Som hårt arbetande musikkonsulent på studieförbund vill jag inte att ni ska missa att ni kan köra detta som studiecirkel hos något studieförbund!
  Om inte planen är sån redan - kontakta ett studieförbund. De kan hjälpa er med mycket. Inköp av böcker, lokaler och annat!

  Lycka till! :)

  SvaraRadera
 3. Ååh vad jag skulle vlja vara med! Tycker det är en jättebra idé och ett bra initiativ =) Men kan inte då jag bor i Helsingfors =/

  SvaraRadera
 4. Vixxtoria: ja kul att du har nåt trevligt minne av vår lilla menlösa stad :)

  Hogie: Ja jag har funderat lite på de där. Får se hur vi gör =) Tack för tipsen!

  Lina K: Ja problemet med IRL-träffar är ju att man måste hitta folk i någorlunda närhet om man ska ses regelbundet.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…