Fortsätt till huvudinnehåll

Julklappsenkät

Hittade en trevlig julklappsenkät inne hos Breakfast Book Club:

Hur många och vilka böcker fick du i julklapp i år?
Fick inga på självaste julafton med fick Toffs bok av en vän och ett presentkort som jag köpte Drood, The Passage samt The finkler question för.

Vilka böcker gav du bort i julklapp?
Nickes god nattsaga till brorsson samt Norwegian Wood till vännen som gav mig Toffs bok ovan. Samt Googlekoden till sambon.


Hade du skrivit en önskelista?
Ja, fast den var mer till mig själv då jag vet att jag inte får några böcker.

Fick du/eller gav du bort någon läsplatta?
Nej,och jag är inte heller sugen på det.

Skickar du julkort?
Ja, har börjat med det på senare år.

Vilken är den sämsta julklappen du fått någonsin? (behöver ej vara bokrelaterad)
Kan inte påstå att jag någonsin fått en dålig julklapp. Det är snarare så att jag önskat mig onödiga saker i så fall. eller räknas present från jobbet? Då kan jag säga ostlåda (som jag iofs gav bort till mamma).

Vilken är den bästa bok du läst i år?
En alldeles för svår fråga. Vill säga Lilla Stjärna, men det är väl för att jag läste ut den idag och har den helt färskt i minnet

Vilken bok ser du mest fram emot under 2011?
En fantasybok som jag inte ens minns namnet på. Jag har väldigt svårt för namn...

Kommentarer

 1. Jag (Agnes) fick tusen gånger starkare i julklapp den kommer jag läsa efter jag slukat hungerspelen av Suzanne Collins. Har du läst den?
  Gå gärna in på våran blogg och spana runt lite.

  SvaraRadera
 2. Agnes: Jag har inte läst den, men jag har den hemma. Ska ta tag i den snart :)

  SvaraRadera
 3. Drood och The passage - då har du verkligen trevlig läsning framför dig. :)

  SvaraRadera
 4. Ja, jag känner mig nöjd med mina val. Rätt många sidor för pengarna ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.