Fortsätt till huvudinnehåll

Julklappsenkät

Hittade en trevlig julklappsenkät inne hos Breakfast Book Club:

Hur många och vilka böcker fick du i julklapp i år?
Fick inga på självaste julafton med fick Toffs bok av en vän och ett presentkort som jag köpte Drood, The Passage samt The finkler question för.

Vilka böcker gav du bort i julklapp?
Nickes god nattsaga till brorsson samt Norwegian Wood till vännen som gav mig Toffs bok ovan. Samt Googlekoden till sambon.


Hade du skrivit en önskelista?
Ja, fast den var mer till mig själv då jag vet att jag inte får några böcker.

Fick du/eller gav du bort någon läsplatta?
Nej,och jag är inte heller sugen på det.

Skickar du julkort?
Ja, har börjat med det på senare år.

Vilken är den sämsta julklappen du fått någonsin? (behöver ej vara bokrelaterad)
Kan inte påstå att jag någonsin fått en dålig julklapp. Det är snarare så att jag önskat mig onödiga saker i så fall. eller räknas present från jobbet? Då kan jag säga ostlåda (som jag iofs gav bort till mamma).

Vilken är den bästa bok du läst i år?
En alldeles för svår fråga. Vill säga Lilla Stjärna, men det är väl för att jag läste ut den idag och har den helt färskt i minnet

Vilken bok ser du mest fram emot under 2011?
En fantasybok som jag inte ens minns namnet på. Jag har väldigt svårt för namn...

Kommentarer

 1. Jag (Agnes) fick tusen gånger starkare i julklapp den kommer jag läsa efter jag slukat hungerspelen av Suzanne Collins. Har du läst den?
  Gå gärna in på våran blogg och spana runt lite.

  SvaraRadera
 2. Agnes: Jag har inte läst den, men jag har den hemma. Ska ta tag i den snart :)

  SvaraRadera
 3. Drood och The passage - då har du verkligen trevlig läsning framför dig. :)

  SvaraRadera
 4. Ja, jag känner mig nöjd med mina val. Rätt många sidor för pengarna ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…