Fortsätt till huvudinnehåll

Blogger award

Här sitter man och surfar bland ens favoritbloggar och så snubblar jag över ett inlägg där jag fått en Beautiful blogger award av enligt O med motiveringen:  "En blogg jag upptäckt de senaste månaderna. Den har funnit sedan i somras och börjar verkligen hitta en egen stil." Jag tackar och bugar för dessa fina ord!
Reglerna säger att man ska berätta sju roliga saker om sig själv, here it goes:

1. Jag har noll lokalsinne, vänder jag mig ett kvarts varv på en gata så har jag gått vilse. Har även otroligt svårt för höger och vänster. 

2. Jag kan lösa Rubiks kub. Inte för att jag är smart nog för det utan för att mitt minne är lite autistiskt så jag lyckats memorera varenda drag. Det leder även till ett galet sifferminne, antar att detta kompenserar för fakta nr 1 ovan. 

3. Jag har blått bälte i jujitsu

4. Jag har varit på sex stycken Roskildefestivaler. 

5. Jag är född isländsk, blev svensk först för 3 månader sedan för att kunna få nytt pass. 

6. Jag har aldrig bott ensam

7. Jag har 16 piercingar, varav 13 i öronen. Och två tatueringar.  

Vidare är regeln att man i sin tur ska ge den vidare till sju andra bloggar. Här kommer det:

Holly Hock för sin sköna stil, hon vet precis vad för typ av böcker hon vill läsa. Att hon dessutom bor nära mig och är en ytterst trevlig boknörd skadar ju inte heller. 

Om böcker jag hunnit läsa för sin humor och ironi. Jag får mig alltid ett gott skratt när jag tittar in där. 

Ord och inga visor för att vi verkar ha väldigt lik boksmak. Har en julkalender med fantastiskt bra författarporträtt. 

Ingrids boktankar som hittar pärlor som ingen annan talar om. 

Marias bokliv för att hon har en härlig mix av skönlitteratur, barnböcker och privatliv

Bokstödet för bra tips, fina bilder och sin ärlighet. 

Agnes i Lund för sin blogg som är knuten till hennes bokhandel för resälskare

Kommentarer

 1. åh, nu blev jag minsann hur glad som helst! tusen tack! <3

  SvaraRadera
 2. Du ska ha stort tack för denna utmärkelse- jag blev mycket glad för den!

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket vad glad jag blev. Den bästa julklappen!

  SvaraRadera
 4. Humor och ironi! :-o

  Herregud vad jag är missförstådd, men väldigt glad för utmärkelsen blev jag i alla fall. Stort tack ska du ha :-)

  (Noterar piercingar, Island, jujitsu, Roskilde... hade aldrig gissat något av detta.)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…